Țeapă: Dezvoltatorii criptomonedei „Squid Game” au dispărut cu banii investitorilor

De: Adrian Popa / 02.11.2021, 07:11
Țeapă: Dezvoltatorii criptomonedei „Squid Game” au dispărut cu banii investitorilor

Moneda virtuală SQUID, apărută recent pentru a exploata popularitatea celebrului serial sud-coreean „Squid Game”, s-a dovedit a fi o înșelătorie. Dezvoltatorii au dispărut cu banii investitorilor, peste 2,1 milioane de dolari.

Luni, valoarea monedei virtuale a ajuns la prețul de 0 dolari, după ce recent atinsese nivelul maxim de 2.861 de dolari.

Incidentul ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru investitorii naivi, care cumpără fără a sta prea mult pe gânduri noile criptomonede, în încercarea de a se îmbogăți rapid.

SQUID a fost promovată ca o monedă virtuală de tip „play-to-earn” (trad.: joci ca să câștigi). Oamenii au cumpărat token-uri care trebuiau apoi să fi folosite într-un joc pentru a câștiga și mai multe token-uri. În cazul SQUID, investitorii se așteptau să concureze, folosind criptomonedele achiziționate, în jocul oficial care urma să fie lansat în noiembrie. Cei dornici să joace în prima rundă trebuiau să plătească 465 SQUID.

Criptomoneda „Squid Game”, suspectă

Au fost și voci care au susținut înainte de incident că această criptomonedă este o înșelătorie. Site-ul oficial era plin de greșeli gramaticale. Mai mult, investitorii puteau cumpăra, dar nu și vinde SQUID.

Platforma CoinMarketCap a avertizat investitorii că aceasta este probabil o înșelătorie. În dreptul SQUID a afișat mesajul „fiți extrem de precauți”.

Serialul „Squid Game” a fost un mare succes pentru Netflix. Show-ul, care a costat doar 21,4 milioane de dolari, a generat venituri de peste 900 de milioane de dolari pentru gigantul de pe piața serviciilor de streaming video.

Sursa: CNN

CITEȘTE ȘI:

Moneda virtuală „Squid Game” a „explodat” în primele zile de disponibilitate

„Squid Game”: Ce părere are regimul din Coreea de Nord despre serialul-fenomen