Teatru, dans italian și desene de Antonio Canova la București

Apropo.ro / 10.08.2007, 10:35
Teatru, dans italian și desene de Antonio Canova la București
Un spectacol inedit de teatru la care spectatorii vor intra unul câte unul la interval de câteva minute, o expoziție de desene Antonio Canova și un spectacol de dans inspirat din creațiile acestui sculptor neoclasic vor avea loc la București în septembrie, în cadrul


Un spectacol inedit de teatru la care spectatorii vor intra unul câte unul la interval de câteva minute, o expoziție de desene Antonio Canova și un spectacol de dans inspirat din creațiile acestui sculptor neoclasic vor avea loc la București în septembrie, în cadrul proiectului „Via Cultura”.

Acesta este un schimb cultural început în luna iulie prin participarea unor dansatori și coregrafi români la festivalul OperaEstate. Răzvan Mazilu, Cosmin Manolescu, Andreea Căpitănescu și Andreea Novac au participat în secțiunea de dans a evenimentului desfășurat în orășelul Bassano del Grappa din apropierea Veneției. În septembrie, va fi rândul unor artiști italieni să pășească pe „Via Cultura: Bucarest – Bassano”.

Astfel, la Sala ArCuB va avea loc, pe 10 și 11 septembrie, spectacolul de teatru „Se-Ducere Bucarest”, o creație născută chiar la București, sub conducerea unui regizor și a unui scenograf din Italia. Aceștia nu vor aduce un spectacol gata făcut, ci vor crea unul în urma unui training cu actori români. Circa 40 de spectatori vor putea asista la fiecare reprezentație pentru că „Se-Ducere Bucarest” va fi astfel gândit încât spectatorii să intre unul câte unul, la interval de trei minute, potrivit Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ArCuB.

Tot pe 10 septembrie se va deschide o expoziție de desene ale lui Antonio Canova (1757-1822), un artist cunoscut mai ales pentru sculpturile sale neoclasice ce trimit la perfecțiunea operelor grecești din Antichitate. Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul Municipiului București timp de o lună.

Un spectacol de dans inspirat din opera lui Canova va fi prezentat pe 12 și 13 septembrie la Sala Atelier a Teatrului Național. „Piega Canova” – o piesă pentru patru dansatori, concepută de Virgilio Sieni și Marina Giovannini – redă prin mișcare frumusețea născută din trăinicia formelor unei sculpturi.

O paradă a meșteșugarilor din Bassano del Grappa, „Arti per Via”, va avea loc în timpul Zilelor Bucureștiului (20-22 septembrie), ce vor mai cuprinde un bal al orașului și diferite spectacole și vor avea ca punct culminant o Noapte Albă, după modelul celor din Roma, Paris, Bruxelles, Madrid și Riga.



Tags: