Teatrul „Masca” te invita sa gasesti „Acul cumetrei Gurton”

Apropo.ro / 20.11.2008, 12:30
Acul cumetrei Gurton este o comedie muzicala moderna pe care Teatrul "Masca" o prezinta in premiera pe 21 noiembrie

Vineri, 21 noiembrie, ora 20.00, Teatrul Masca pune in scena o noua premiera: “Acul cumetrei Gurton”, o comedie muzicala in regia lui Mihai Malaimare, cu Olga Delia Mateescu, Mihai Malaimare, Viorel Paunescu si Ana Maria Paslaru in rolurile principale.

Textul, cu autor necunoscut, este o farsa in cel mai pur stil englezesc, deschizand drumul marilor comedii ale lui Shakespeare.

Cumatra Gurton si-a pierdut acul pe care il cauta peste tot, zadarnic. Derbedeul satului ii sopteste ca l-ar fi furat o vecina, doamna Chat; in acelasi timp, acesteia ii spune ca vecina Gurton o acuza in gura mare, pe motiv ca i-ar fi furat un cocos.

De aici un quiproquo prelungit, manuit cu verva si ingeniozitate. Cele doua vecine se insulta, se paruiesc, rascolesc tot satul. Cauza initiala a conflictului este repede uitata, se reaprind vechi certuri si ranchiuni ascunse.

Plecand de la acest subiect deosebit de ofertant, Mihai Malaimare realizeaza un muzical modern care degaja o ironie de cea mai buna factura, cu un limbaj scenic direct, axat pe actor, imbinand perfect emotia cu profesionalismul desavarsit.

Sursa imagini: www.masca.ro

COMEDIA ELECTORALA ESTE DOAR LA APROPO.RO! CLICK AICI

COMEDIA ELECTORALA