Teatrul romanesc iese in lume

Apropo.ro / 03.08.2007, 11:27
Teatrul romanesc iese in lume
Doua dintre festivalurile mondiale ale artei vor gazdui in aceasa vara trei spectacole romanesti de teatru. Festivalurile Fringe de la Edinburgh și New York - manifestari cu evenimente desfasurate simultan in zeci de locuri si totodata targuri de spectacole de interes pentru producatori

Doua dintre festivalurile mondiale ale artei vor gazdui in aceasa vara trei spectacole romanesti de teatru. Festivalurile Fringe de la Edinburgh și New York – manifestari cu evenimente desfasurate simultan in zeci de locuri si totodata targuri de spectacole de interes pentru producatori – aduc publicului din intreaga lume „Revizorul”, „The Sunshine Play” și „Bucharest Calling”.

Aceasta e prima data cand Teatrul de Comedie participa cu un spectacol la festivalul de la Edinburgh, cel mai mare eveniment de acest gen din lume. Celelalte doua spectacole, marca Teatrul Luni au mai participat in 2004 si 2005 la Dublin Fringe. Ocazia de a participa si a juca in cadrul unei competitii atat de ample reprezinta o sansa imensa pentru oamenii de teatru in a fi remarcati de producatori, critici si alti directori de festivaluri.

In „Revizorul” evolueaza, printre altii, George Mihaita, Stefan Banică Jr., Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu si Ion Chelaru iar regia este semnata Horatiu Malaele.

Textele pentru „The Sunshine Play” si „Bucharest Calling” ii apartin lui Peca Stefan iar spectacolele sunt regizate de Ana Margineanu.

La editia de anul acesta a festivalului din New York, romanii vor fi singurii participanti est-europeni.

Manuela Stoicescu

Tags: