Telecabina de la Bâlea, în revizie tehnica

Apropo.ro / 23.11.2006, 09:16
Telecabina de la Bâlea, în revizie tehnica
Telecabina de la Bâlea, singurul mijloc de a putea ajunge la peste 2.000 de metri altitudine, intra, de miercuri, în revizie tehnica, iar lucrarile vor dura pâna vineri la prânz, transmite corespondentul MEDIAFAX. Administratorii ei au decis sa faca acum revizia înainte de a intra în

Telecabina de la Bâlea, singurul mijloc de a putea ajunge la peste 2.000 de metri altitudine, intra, de miercuri, în revizie tehnica, iar lucrarile vor dura pâna vineri la prânz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratorii ei au decis sa faca acum revizia înainte de a intra în plin sezon.

„Asteptam în perioada urmatoare un val de turisti la Bâlea Lac, pentru ca zapada este deja potrivita pentru schiat, iar hotelul de gheata va fi gata în câteva saptamâni. Ca sa nu fim nevoiti sa oprim telecabina în plin sezon, facem acum revizia. Vor fi verificate cabluri si înlocuite cele care nu mai corespund, iar specialistii vor remedia micile probleme care au mai aparut pe parcurs”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Arnold Klingeis, administratorul telecabinei de la Bâlea.

Pâna vineri la prânz nu se va mai putea ajunge la Bâlea Lac pentru ca soseua între Bâlea Cascada si Bâlea Lac este troienita de mai bine de doua saptamâni, iar Transfagarasanul a fost închis oficial la 1 noiembrie.

Vineri, la Bâlea Lac va fi sfintit lacul din care se scot blocurile de gheata pentru Ice Hotel 2006 si pentru prima Biserica de gheata din România.

Arnold Klingeis a mai declarat ca sfintirea se va face de catre Biserica Evanghelica, Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica, urmând ca luni sa înceapa efectiv lucrarile la Biserica de gheata.

Aceasta va fi data în folosinta si sfintita în ianuarie 2007, în ziua de Boboteaza.

Mediafax