Telefonul mobil, zestre pentru fetele de maritat

Apropo.ro / 10.08.2004, 15:28
Telefonul mobil, zestre pentru fetele de maritat
Telefonul mobil a devenit obligatoriu în zestrea fetelor de maritat din estul Algeriei, informeaza cotidianul Liberté, citat de AFP. "Unele familii vor un telefon mobil, printre multe alte obiecte pe care le pretind pentru fata lor de maritat", scrie ziarul, precizînd ca pretențiile merg

Telefonul mobil a devenit obligatoriu în zestrea fetelor de maritat din estul Algeriei, informeaza cotidianul Liberté, citat de AFP.

„Unele familii vor un telefon mobil, printre multe alte obiecte pe care le pretind pentru fata lor de maritat”, scrie ziarul, precizînd ca pretențiile merg de la un „mobil obișnuit pîna la unul de lux, dupa posibilitațile ginerelui”. Ziarul apreciaza ca „obiceiurile și moravurile din Algeria evolueaza în același timp cu vremurile”.

Telefonul mobil a devenit extrem de important în ultimii ani în Algeria, deși exista un decalaj între aceasta țara și altele vecine. Sfîrșitul monopolului de stat a permis intrarea pe piața a companiei egiptene Orascom, care are în prezent doua milioane de abonați. În septembrie va intra pe piața și compania kuweitiana Watanya.

Mediafax

Tags: