Telegondola din Mamaia a fost inaugurata

Apropo.ro / 16.07.2004, 12:20
Telegondola din Mamaia a fost inaugurata
Telegondola din stațiunea Mamaia a fost inaugurata vineri, 16 iulie, prețul unui bilet fiind de 50.000 de lei de persoana; instalația va fi deschisa atît ziua, cît și noaptea, informeaza corespondentul MEDIAFAX. Potrivit directorului societații

Telegondola din stațiunea Mamaia a fost inaugurata vineri, 16 iulie, prețul unui bilet fiind de 50.000 de lei de persoana; instalația va fi deschisa atît ziua, cît și noaptea, informeaza corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului societații Telegondola, Marian Ștefan, proiectul este aproape finalizat și „au ramas doar cîteva lucruri de facut, cum ar fi aducerea unui calculator și alte activitați de finisare a lucrarii”.

Instalația de transport pe cablu funcționeaza pe baza de curent electric și are o înalțime de 50 de metri. Capacitatea totala este de 1.500 de persoane pe ora, cele doua stații de îmbarcare fiind lînga hotelul Perla, respectiv în zona Cazinoului.

O plimbare cu telegondola dureaza circa șapte minute, în condițiile în care viteza de deplasare variaza între cinci și opt metri pe secunda. Distanța dintre cele doua stații este de doi kilometri.

Telegondola are 49 de cabine cu cîte opt locuri, intervalul de plecare fiind de 48 de secunde.

Telegondola a fost proiectata de Arprocon Noustil SRL din Constanța, iar antreprenorul general al construcției este Dunarea SA. Echipamentele au fost achiziționate de la firma austriaca Doppelmayr, valoarea totala a investiției ridicîndu-se la 3,5 milioane de euro. Primaria Constanța a acoperit 1,5 milioane de euro din cheltuieli, restul sumei urmînd sa fie platita în rate pe o perioada de cinci ani.

Proprietarul instalației este Telegondola Mamaia SRL, ai carei asociați sînt Primaria Constanța și Mamaia SA.

Mediafax