Televiziunea de documentare DOQ s-a relansat în România și a intrat pe platforma digitală a UPC

Apropo.ro / 14.07.2015, 14:00
Televiziunea de documentare DOQ s-a relansat în România și a intrat pe platforma digitală a UPC
Televiziunea de documentare DOQ, operată de Tematic Media Group, s-a relansat în România și a fost inclusă în pachetul de bază al platformei digitale (DTH) Focus Sat, deținută de compania de telecomunicații UPC.

Relansarea s-a produs la 1 iulie, televiziunea DOQ fiind inclusă în pachetul de bază Direct-To-Home al operatorului de cablu UPC din patru țări, România, Ungaria, Cehia și Slovacia, potrivit unui comunicat remis, marți, agenției MEDIAFAX.

Conform sursei citate, în România, platforma DTH a UPC, Focus Sat, a început emisia DOQ TV pentru mai mult de 275.000 de abonați.

De asemenea, DOQ va fi lansată cu localizare 100% în limba cehă, în grilele celor mai importanți jucători de pe piața de cablu din Cehia și Slovacia. De la 1 septembrie, versiunea localizată a acestei televiziuni va fi lansată și pe platformele DTH Digi Cehia și Slovak Telekom. Totodată, de la 1 ianuarie 2016, DOQ va emite pe platforma DTH Digi Slovacia.

DOQ TV este o televiziune de documentare care prezintă întâmplări fascinante despre lumea înconjurătoare, de la cele mai importante bătălii ale istoriei, la știință și tehnologie și de la mistere până la religie. Începând din aprilie, DOQ și-a împrospătat lunar grila cu emisiuni și programe internaționale și speră să devină un competitor real pentru televiziunile documentare existente în peisajul media din Europa Centrală și de Est, conform comunicatului citat.

În prezent, DOQ TV emite 24 ore din 24, în patru limbi (română, maghiară, cehă și engleză) și în două variante, Standard Definition și High Definition.

Tematic Media Group este o companie media independentă ce activează în zona centrală și de est a Europei.

Distribuția televiziunilor din portofoliul Tematic Media Group se face în România prin societatea Tematic Cable SRL, care este deținută de omul de afaceri Radu Morar. Acesta își coordonează business-ul de la Oradea, unde este sediul central al Tematic Cable, compania având însă și un birou la București.

Săptămâna trecută, Tematic Media Group a anunțat că a preluat la sfârșitul lunii iunie afacerile deținute de DPO Services, prin achiziția companiei și a afiliaților acesteia, DPO Tematikus CsatornákKft. (cunoscută anterior ca IKO Tematikus Csatornák Kft.), Sport Klub TV SRL și Perletonia S.r.o.

Astfel, Tematic Media Group a devenit unul dintre cei mai importanți agenți de distribuție media din Europa centrală și de est, având în portofoliul său peste 50 de televiziuni, distribuite în România, Ungaria, Bulgaria, Cehia și Slovacia.

Printre cele mai importante grupuri media internaționale distribuite de Tematic Media Group se numără AMC Networks, A+E Networks și Viacom.

Sursa: MEDIAFAX