Televizorul si calculatorul dauneaza copiilor

Apropo.ro / 13.07.2004, 12:56
Televizorul si calculatorul dauneaza copiilor
Sanatatea mentala și fizica a numeroși copii este pusa în pericol de lungile ore petrecute în fața televizorului și calculatorului, transmite AFP, citînd un studiu publicat luni de presa neozeelandeza. Realizat de pediatrii de la Institutul Australian al Medicilor,

Sanatatea mentala și fizica a numeroși copii este pusa în pericol de lungile ore petrecute în fața televizorului și calculatorului, transmite AFP, citînd un studiu publicat luni de presa neozeelandeza.

Realizat de pediatrii de la Institutul Australian al Medicilor, studiul subliniaza ca adesea programele televizate ca și internetul au un conținut periculos și ca parinții nu prea pot controla accesul copiilor la acestea.

Studiul evidențiaza faptul ca fascinația pe care o exercita televizorul și calculatorul asupra copiilor contribuie la creșterea alarmanta a obezitații și la apariția altor probleme de sanatate în anii urmatori.

Potrivit studiului, 14% dintre copiii din orașul neo-zeelandez Auckland sînt obezi. Fenomenul este și mai accentuat în Australia, unde o treime din reclamele difuzate în timpul programelor pentru copii se refera la produse alimentare și sucuri.

În Noua Zeelanda, 51% dintre copii se uita la televizor peste patru ore pe saptamîna și 64% peste zece ore pe saptamîna. Studiul subliniaza ca anual copiii petrec mai mult timp în fața televizorului și calculatorului decît în salile de curs.

Mediafax Business/ IT