Temerile britanicilor privind invazia românilor sunt neîntemeiate

Apropo.ro / 28.12.2006, 12:02
Temerile britanicilor privind invazia românilor  sunt neîntemeiate
Temerile britanicilor legate de numărul mare de imigranți care vor sosi din România și Bulgaria sunt neîndreptățite, relatează cotidianul The Daily Telegraph în ediția electronică de joi, reamintind efectele pozitive pe care


Temerile britanicilor legate de numărul mare de imigranți care vor sosi din România și Bulgaria sunt neîndreptățite, relatează cotidianul The Daily Telegraph în ediția electronică de joi, reamintind efectele pozitive pe care le-a avut sosirea imigranților din statele care au aderat la UE în 2004.

Ministrul britanic de Interne a decis să impună restricții muncitorilor români și bulgari, în pofida faptului că Guvernul de la Londra nu a impus astfel de limite pentru cetățenii statelor care au aderat la UE în 2004.

John Reid a menționat personal contribuția importantă pe care imigranții din noile state UE au avut-o la dezvoltarea economiei britanice. El a descris venirea acestora drept un „succes” care „a contribuit la creșterea economică și prosperitatea Marii Britanii”, amintește Daily Telegraph, adăugând însă că tot John Reid a fost cel care a anunțat restricțiile care vor fi impuse românilor și bulgarilor pe piața muncii.

Mediafax