Temperaturi de peste 30 de grade până pe 21 iunie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării

Apropo.ro / 08.06.2015, 12:00
Temperaturi de peste 30 de grade până pe 21 iunie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 8 - 21 iunie, pentru toate regiunile din țară: Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Vremea va fi călduroasă, cu maxime termice în jurul a 30 de grade în majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori în perioada 14…15 iunie. Doar spre sfârșitul intervalului va fi posibilă o scădere ușoară de temperatură, dar și atunci se vor înregistra valori peste mediile climatologice specifice. Minimele termice vor fi de asemenea mai ridicate decât cele obișnuite ale datei, în medie de 15….17 grade, valori chiar mai ridicate fiind de așteptat la mijlocul lunii.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe areale restrânse în cursul după-amiezelor, iar pentru intervalul 16 – 18 iunie va crește probabilitatea pentru averse mai frecvente și local mai însemnate cantitativ.

CRIȘANA

Vremea va fi călduroasă în mare parte a regiunii, cu maxime termice în jurul a 30 de grade în majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori în perioada 14…15 iunie. Spre sfârșitul intervalului, va fi posibilă o scădere ușoară de temperatură, valorile menținându-se totuși peste mediile climatologice specifice. Minimele termice vor fi de asemenea mai ridicate decât cele obișnuite ale datei, de 14….16 grade în medie regională, valori chiar mai ridicate fiind de așteptat la mijlocul lunii.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe areale restrânse în cursul după-amiezelor, iar pentru intervalul 15 – 18 iunie va crește probabilitatea pentru averse mai frecvente și local mai însemnate cantitativ.

Citeste mai mult aici!