Temutul criminal Jack Spintecătorul era femeie?

De: Gabriela Voicu / 09.05.2012, 17:55
Temutul criminal Jack Spintecătorul era femeie?
Scriitorul și istoricul John Morris susține că faimosul criminal din Marea Britanie a secolului 19 ar fi fost o femeie numită Lizzie Williams.

O carte în care este susținută ideea că Jack Spintecătorul, temutul criminal în serie din Marea Britanie a secolului 19, era, de fapt, femeie, naște controverse.

Scriitorul și istoricul John Morris, în vârstă de 62 de ani, susține că Lizzie Williams, soția unuia dintre principalii suspecți ai crimelor, care nu a fost niciodată interogată de poliție, era Jack Spintecătorul.

Morris a scris cartea alături de tatăl său, bazându-se pe documente medicale și legale ale poliției din acea perioadă.

Autorul cărții intitulate „Jack Spintecătorul: Mâna unei femei” își susține teoria, precizând că niciuna dintre victimele criminalului nu a fost agresată sexual.

A fost Jack Spintecătorul femeie?

Jack Spintecatorul a ucis cinci femei, din districtul londonez Whitechapel, în toamna anului 1888. Victimele sale, Marry Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes și Mary Jane Kelly erau prostituate.

Alta dovadă invocată de John Morris este că trei dintre victime au fost găsite cu uterul scos. Potrivit datelor, Lizzie Williams nu a putut avea copii, acesta fiind unul din motivele pentru care a comis crimele.

De asemenea, câteva haine feminine, care nu erau ale victimei, au fost găsite în cenușa în care a fost incendiată ultima victimă, Mary Kelly. Mai mult, Mary ar fi fost amanta soțului lui Lizzie Williams.

După crimele sângeroase, Lizzie, de origine galeză, a suferit o depresie puternică. Ea a murit de cancer, în 1912.