Tendințe: haine croșetate sau cu broderii

Apropo.ro / 24.02.2006, 16:02
Tendințe: haine croșetate sau cu broderii
Șaluri și rochii croșetate, materiale cu broderii și paiete, dar și ținute de inspirație militara sunt printre cele mai frecvente propuneri ale atelierelor autohtone la Modexpo, o expoziție internaționala de țesaturi, marochinarie și

Șaluri și rochii croșetate, materiale cu broderii și paiete, dar și ținute de inspirație militara sunt printre cele mai frecvente propuneri ale atelierelor autohtone la Modexpo, o expoziție internaționala de țesaturi, marochinarie și accesorii deschisa între 23 și 26 februarie.

Cei care vor sa-și faca o idee despre ce vor gasi în magazinele de îmbracaminte în sezonul urmator ar trebui sa treaca pragul complexului Romexpo. La expoziție sunt prezenți producatori de textile, accesorii, îmbracamite autohtoni, dar și câteva firme din Italia, Austria, Germania, Marea Britanie, Bulgaria și Pakistan, manifestarea adresându-se atât firmelor din industrie, cât și publicului larg.

În plus, pentru a doua oara, Modexpo gazduiește Design Gallery, un eveniment care încearca sa prezinte tendințele în design și linie de creație pentru toamna-iarna 2006 – 2007. Sunt prezentate creații ale designerilor autohtoni consacrați precum Eli Laslean sau Cristina Nichita, precum și colecții ale participanților la Concursul de Moda și Design, ediția a II-a.

Dintre propunerile atelierelor de creație nu lipsește negrul, care își va prelungi supremația și asupra sezonului viitor, precum și elementele inspirate din vestimentația militara.

Exista ceva și pentru cei care vor sa știe ce va fi la moda, la toamna, peste hotare. Vineri la prânz are loc un seminar de tendințe realizat în colaborare cu doi specialiști francezi din industria modei. Aici se vor discuta trendurile principale în moda, ca și felul în care producatorii români ar putea sa intre pe piața occidentala, atât de concurențiala.

Dupa o documentare temeinica realizata cu ajutorul Design Gallery, vizitatorii sunt invitați sa vada cât de bine se conformeaza producatorii autohtoni tendințelor. Astfel, se distinge o nota orientala, materialele paietate și brodate fiind la mare preț. La fel și la accesorii. Vizitatorii vor da peste o gama destul de larga de poșete ornate cu broderii și margele. Un alt lucru care va exista, cu siguranța, în magazine sunt obiectele vestimentare croșetate, de la șaluri și fulare pâna la fuste și rochii.

În plus, unii producatori au prețuri promoționale, așa ca vizitatorii care gasesc ceva pe gustul lor pot sa faca și cumparaturi.

Nu sunt de ocolit nici standurile celor veniți exclusiv pentru a încheia contracte cu alți producatori pentru ca pot oferi o imagine buna despre ce se mai poarta în materie de texturi, modele sau imprimeuri. Spre exemplu, vizitatorii vor putea afla ca dresurile imprimate, cu motive florale sau geometrice, care au facut furori primavara trecuta pe pasarele, ar putea fi produse și la noi, la expoziție fiind prezenta o firma italiana care ar putea exporta tehnica în România.

Biletul de intrare la Modexpo costa șase lei (60.000 lei vechi), iar expoziția este deschisa zilnic între orele 10.00 și 18.00.

Mediafax