Tendințe toamnă – iarnă 2021-2022 în materie de încălțăminte: ce pantofi, cizme și botine vom purta

Apropo.ro / 07.10.2021, 15:52
Tendințe toamnă - iarnă 2021-2022 în materie de încălțăminte: ce pantofi, cizme și botine vom purta

În acest sezon, tendințele în materie de încălțăminte sunt efectiv nelimitate, iar magazinele sunt pregătite să îți ofere toate variantele pentru a purta ceva chic și confortabil, în același timp.

Știm bine că în fiecare iarnă poți alege să porți orice fel de cizme sau bocanci confortabili și călduroși, vara poți încălța orice tip de sandale care îți lasă piciorul să respire, iar primăvara și toamna poți alege pantofi în care să nu te uzi la picioare dacă te prinde ploaia, însă cu siguranță vrei să îmbini utilul cu plăcutul și… mai ales cu estetica!

La fel ca în fiecare an, apar noi tendințe și multe schimbări în materie de pantofi. Bineînțeles că și în sezonul de toamnă – iarnă 2021-2022 vor exista multe clasice care vor rămâne, însă unele modele de pantofi ne vor lua prin surprindere.

Așadar, ce vom purta în 2021-2022?

Aceasta este marea întrebare, pentru că, deși există încă zile cu temperaturi ridicate, în realitate, ceea ce ne place cel mai mult este să anticipăm și să ne plimbăm prin magazine pentru a fi pregătite pentru săptămânile în care temperaturile vor scădea.

Tipul de încălțăminte care va face furori în acest sezon este cel cu platforme uriașe, indiferent că vorbim despre pantofi, cizme sau botine. Acestea ne îndreaptă statura și ne modifică vizibil silueta față de alți pantofi cu toc înalt.

În clasamentul celor mai la modă tipuri de încălțăminte revin pantofii pe care îi uram atât de mult la școală. Trendul se apropie ca un ciclon și este gata să devină cea mai marcantă tendință de pantofi a sezonului. Da, vorbim despre cei cu tălpi groase și barete, cu bot rotund sau pătrat.

După ani în care au fost condamnați să stea în cel mai întunecat colț al dulapului, pantofii cu botul foarte ascuțit, de tip ciocate, revin pe val. Însă, ce e cel mai important este ca acești pantofi să aibă un toc de peste șase centimetri. Și nu mai este necesar să îi porți doar pentru o noapte specială sau o cină romantică. Toamna lui 2021 spune că oricând este momentul ideal pentru a te încălța cu astfel de pantofi!

Mocasinii sunt oficial cel mai confortabil tip de încălțăminte. De fapt, multe vedete de la Hollywood nu au renunțat la ei nici în timpul verii, ci au ales modele care să le lase piciorul să respire. Mocasinii pot fi purtați cu orice, la orice ocazie, indiferent dacă vrei să obții un look casual sau unul formal. Vestea bună este că ei continuă să fie în vogă și anul acesta. Totuși, trendul spune că în 2021 sunt de preferat cei în culori închise sau chiar cei negri. În plus, mocasinii cu talpă mai groasă se adaugă la cele mai inovatoare ținute ale toamnei.

Revin la modă și pantofii albi! După o perioadă atât de întunecată, designerii au decis anul acesta să apeleze la culori deschise și tonuri nude. Așadar, poți purta în această toamnă pantofi albi, crem sau bej, precum și cizme și botine în culori deschise! Vei fi cu siguranță în centrul atenției!

Cizmele înalte clasice rămân la modă și anul acesta, mai ales atunci când sunt purtate cu fuste și rochii. De asemenea, se potrivesc și la blugi skinny. Oricum, cizmele înalte sunt o încălțăminte care nu ne-a părăsit niciodată, dar care revine cu versiuni și modele noi, pentru toate gusturile și stilurile. Aceasta este o încălțăminte feminină care arată bine pe orice picior! Dar, ca o noutate pentru această toamnă, în vogă sunt tălpile groase, tocurile pătrate și mici. O altă tendință care impresionează sunt cizmele metalice sau cu paiete și sclipici, care vor face furori în acest sezon. Discreția este lăsată deoparte, după aproape doi ani în care nu am fost la birou și nu ne-am putut etala ținutele elegante la mese cu prietenii. Așadar, acum, moda pantofilor și a cizmelor se revoltă și ajunge mai îndrăzneață așa că acceptă culori metalice, sclipici și paiete.

Un alt trend este cel al cizmelor de munte, cu un design din ce în ce mai încărcat, din piele, cu blană și cu tot felul de forme, șireturi și cusături. De asemenea, la mare căutare în această toamnă vor fi și cizmele de călărie. Fie că sunt avangardiste sau clasice, vor avea mereu acel aer ecvestru care este atât de cool!

Cizmele de cowboy sunt în continuare preferate de creatorii de modă, însă anul acesta ei optează pentru cele mai înalte, chiar și pentru cele care ajung până mai sus de genunchi. Bineînțeles că și cele clasice se mențin în peisaj, dacă au un design cool și fresh și îți pun piciorul în evidență. Cu o pereche de cizme de cowboy îți poți completa o ținută alcătuită dintr-o rochie cu volane sau o fustă cloș, la care adaugi o coafură rebelă și sexy, în același timp.