Tenorul din Busuioc a avut noroc

De: Dragos Tanase / 16.06.2008, 08:30
Tenorul din Busuioc a avut noroc
In tinerete, romanul Costel Busuioc, supranumit si "Pavarotti din Banat" a pazit oi, a spalat vagoane in Timisoara si a fost maseur la un azil.

In tinerete, romanul Costel Busuioc, supranumit si "Pavarotti din Banat", in varsta de 33 de ani, a pazit oi, apoi a spalat vagoane in Gara de Nord din Timisoara si a lucrat ca maseur la un azil.

Dornic sa asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat in Spania, unde a muncit ca zidar. Este din satul timisean Ghilad, dar are rude si in Moldova.

La indemnul prietenilor si colegilor, s-a inscris la concursul organizat de televiziunea nationala spaniola TVE, intitulat “Hijos de Babel”, pe care l-a si castigat.

Costel Busuioc a castigat, pe 12 martie, finala competitiei, cu 44 de puncte.

"Pavarotti din Banat" a semnat, apoi, un contract cu Sony BMG pentru a urma o cariera muzicala si pentru a fi promovat de acestia, iar organizatorii emisiunii sprijina realizarea unor proiecte in tarile de origine ale celor trei finalisti, finantate cu ajutorul veniturilor obtinute din descarcarea online a melodiilor lor.

El a mai participat, in urma cu aproximativ trei ani, si la emisiunea “Surprize, surprize”, realizata si prezentata de Andreea Marina Banica la TVR 1, iar casa de discuri Electrecord i-a oferit atunci posibilitatea de a inregistra un album, dar aceeasi lipsa a banilor l-a facut sa refuze oferta, pentru ca trebuia sa isi plateasca personal cazarea in Capitala.

 

 

Busuioc, aproape talharit

Dupa ce a devenit faimos, Costel Busuioc a fost pradat de romanii veniti in Spania la furat.

Acesta le-ar fi spus ca nu are niciun ban, insa chiar si dupa ce le-a aratat portofelul sutii romani nu au fost impresionati si au trecut la masuri extreme: l-au dezbracat!

Toate s-au terminat cu bine in urma "bunului-simt" de care hotii au dat dovada dupa ce i-au inapoiat lui Costel hainele si actele de identitate.

 

 

A scos primul album

Costel Busuioc, si-a lansat, la Madrid, primul album, care contine atat arii semnate de Puccini, cat si piese Beatles, la casa de discuri Sony BMG.

Materialul discografic a fost lansat oficial si in Romania, pe 9 iunie.

Inregistrarile au fost realizate sub coordonarea lui Jose Ramon Florez, aranjamentul orchestral fiind semnat de Bob Painter, la acestea participand si Orchestra Simfonica din Bratislava.

 

 

Duet cu Julio Iglesias

Costel Busuioc va concerta impreuna cu Julio Iglesias in patru orase din Romania, in cadrul unui proiect denumit "Arta contra drog", la mijlocul lunii iulie.

Anuntul a fost facut, la Iasi, de reprezentantii Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO), organizatorii turneului.

Turneul „Arta contra droguri” face parte dintr-un proiect amplu al CIADO, care vizeaza constientizarea populatiei cu privire la amploarea si riscurile consumului de droguri.

 

 

Concert la Bucuresti

In urma lansarii albumului de debut al lui Costel Busuioc, organizatorii VreauBilet.ro si Universal Entertainment au semnat un contract pentru concertul lui “Pavarotti din Banat”, pe care urmeaza sa-l sustina la Bucuresti.

Romanii care l-au urmarit si sustinut in marea finala a concursului muzical "Hijos de Babel", si au sarbatorit triumful acestei voci extraordinare, au sansa de a-l vedea intr-un concert senzational, pe data de 29 iunie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Biletele pentru acest eveniment se gasesc, din 2 iunie, la Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center etaj 2, la Sala Palatului, Magazinul Muzica, sau se pot rezerva pe site-urile www.vreaubilet.ro si www.bilete.ro

Daca te “chinuie” talentul, trimite-ne un demo, iar Apropo.ro te face si pe tine faimos !

 

Afisul concertului

Â