Tenorul Luciano Pavarotti a murit

Apropo.ro / 06.09.2007, 09:51
Tenorul Luciano Pavarotti a murit
Tenorul italian Luciano Pavarotti a murit joi dimineața, relateaza AFP, citând agenția ANSA. Starea de sanatate a lui Pavarotti, care avea 71 de ani și fusese operat în iulie 2006 de cancer la pancreas, se agravase miercuri seara, el pierzându-și de mai multe ori

Tenorul italian Luciano Pavarotti a murit joi dimineața, relateaza AFP, citând agenția ANSA.

Starea de sanatate a lui Pavarotti, care avea 71 de ani și fusese operat în iulie 2006 de cancer la pancreas, se agravase miercuri seara, el pierzându-și de mai multe ori cunoștința.

Potrivit ANSA, celebrul tenor a murit în cursul nopții, iar un vehicul funerar a sosit deja în fața vilei sale din Modena (nordul Italiei).

Luciano Pavarotti a fost spitalizat la 8 august la Modena, din cauza unei „stari febrile”, iar la 25 august a fost externat și și-a continuat perioada de convalescența acasa.

Intervenția chirurgicala pentru cancer pancreatic l-a forțat pe celebrul tenor sa renunțe la turneul de ramas-bun care includea 40 de concerte în întreaga lume și care începuse în mai 2004. Ulterior, Luciano Pavarotti nu a mai fost vazut în public.