Terapie cu câini pentru studenții stresați

De: Gabriela Voicu / 04.12.2012, 16:20
Terapie cu câini pentru studenții stresați
Studenții de la un colegiu din Canada se vor putea relaxa în perioada examenelor, jucându-se cu niște câini reali, într-o cameră special amenajată pentru ei.

Un colegiu din Canada a amenajat o cameră specială pentru studenții stresați, unde aceștia se pot juca cu niște câini reali, în pauzele de studiu.

Camera va fi deschisă trei zile, în perioada examenelor, între 4 și 6 decembrie.

Câinii de la Dalhousie University sunt furnizați de organizația non-profit Therapeutic Paws of Canada, în scop terapeutic, pentru ca studenții stresați din cauza examenelor să se poată relaxa.

Anunțul despre zooterapie a fost făcut pe pagina de Facebook a colegiului și a devenit viral, inclusiv pe Twitter.

Afișul lansării terapiei cu câini

Potrivit San Francisco Chronicle, camera cu câini de la colegiul canadian nu este singurul astfel de demers inițiat într-o instituție de învățământ. Și în cadrul Facultății de Drept din San Francisco le este permis studenților să interacționeze cu câinii, pentru a se destinde.

Don LeBlanc, reprezentant al organizației Therapeutic Paws of Canada, a declarat că toți câinii din diferite rase puși la dispoziția studenților provin din familii iubitoare și sunt obișnuiți să primească atenție.

„Dacă vă veți informa în privința efectelor benefice ale terapiei cu câini, veți descoperi că unul dintre acestea este scăderea presiunii sanguine”, a subliniat Le Blanc.