Terapie cu sicrie, pentru ucraineni

Apropo.ro / 05.12.2012, 15:00
Terapie cu sicrie, pentru ucraineni
Deținătorul unei firme de pompe funebre din Ucraina a găsit o metodă inedită de a-și obișnui clienții cu viața de după moarte.

Stepan Piryanyk din Ucraina, deținătorul unei firme de pompe funebre, oferă, de pe acum, clienților săi posibilitatea de a se obișnui cu viața de dincolo. Îi lasă să încerce sicriele în care vor dormi somnul veșnic, și care le va fi locuință după moarte.

Astfel, Stepan are o cameră specială unde amatorii de senzații tari se pot lungi în sicriele confortabile, pentru a-și face o idee cum este….dincolo.

Ideea lui a fost apreciată de o mulțime de persoane care i-au călcat pragul firmei, care au menționat că este o experiență relaxantă.

Când te întinzi în sicriu este ca și cum ai sta în patul tău. Aceleași așternuturi, aceeași pernă. Sicriul de lemn are o aură aparte„, spune proprietarul Stepan.

Ucraineanul are în jur de 150 de angajați ce produc 1.000 de sicrie pe lună. Viitorii „pacienți” au la dispoziție o gamă largă de produse pentru eternitate.

Vrem să oferim confort. Totul este pregătit de relaxare, ca după o zi lungă și obositoare„, mai spune Stepan.

Există, însă, și persoane care nu doresc să îmbrățișeze această experiență înainte de termen.

Despre terapia în sicriu a lui Stepan unii susțin că ar oferi 15 minute gratuite, iar alții spun că au plătit 25 de dolari pentru același timp.

Ucraineanul afacerist nu este singurul care folosește aceste lucruri destinate morții, în viața reală.

Un psihoterapeut chinez obișnuia să își așeze pacienții în coșciuge, să nu vorbească deloc, pentru experiența morții și a renașterii.

În Thailanda, un profesor folosea la orele sale un sicriu în care își îngropa de vii studenții, în podeaua clasei. Prin acest ritual, elevii ar fi trebuit să aprecieze fiecare secundă a vieții lor.