Terra va avea mai multe telefoane mobile decât locuitori

Apropo.ro / 20.07.2012, 13:00
Terra va avea mai multe telefoane mobile decât locuitori
În prezent, există peste 6 miliarde de telefoane mobile în întreaga lume, iar în curând se așteaptă să depășească numărul locuitorilor planetei.

Un raport al World Bank arată că numărul telefoanelor mobile existente în întreaga lume a atins cifra de 6 miliarde și este în creștere.

În curând, numărul acestor gadgeturi vor depăși numărul locuitorilor de pe Terra. Numai în China, în luna decembrie 2011, numărul abonamentelor atinsese pragul de 1 miliard!

În urmă cu 12 ani, în lume se regăseau mai puțin de un miliard de telefoane mobile, în timp ce astăzi trei sferturi din populația globului are acces la telefon mobil. În majoritatea țărilor este un lucru obișnuit ca o persoană să dețină mai mult de o cartelă SIM.

telefoane mobile

Numărul telefoanelor mobile este în continuă creștere

Deși este folosit în principal la comunicarea verbală, de pe telefonul mobil se dau aproape la secundă câte un SMS. Doar în 2010 s-au înregistrat 5 trilioane de SMS-uri trimise.

Este un lucru normal ca tânăra generație să se afle printre primii cumpărători ale acestui gadget. Cei cu vârsta sub 15 ani, ce folosesc telefonul mobil, reprezintă 29% din populația cu venituri mici și mijlocii, în comparație cu 17%, care au venituri ridicate.

Raportul World Bank mai arată că tehnologia se extinde rapid, prețurile telefoanelor mobile tind să scadă, rețelele își dublează lățimea de bandă la fiecare 18 luni, în zonele rurale. Acest lucru înseamnă un mai bun acces la internet și viteze mai mari de download.