Testamentul CUTREMURĂ‚TOR al lui Iurie Darie (Video)

De: Gabriela Voicu / 18.11.2012, 17:00
Testamentul CUTREMURĂ‚TOR al lui Iurie Darie (Video)
Iurie Darie a plecat dintre noi, dar nu înainte de a lăsa ca testament cuvintele rostite într-un interviu impresionant.

În emisiunea „Profesioniștii”, realizată de Eugenia Vodă, Iurie Darie a vorbit, parcă prevestitor, despre moarte, dar și despre ce va rămâne după trecerea sa. Printre altele, Iura își exprima regretul că va lăsa acestei lumi o amintire despre un personaj care nu îl reprezintă.

Iurie Darie spunea că își dorește cu tărie ca după moartea sa să se poată naște într-o lume in care să-și trăiască viața „celălalt om” din el.

„Cred că am să plec din lumea asta cu ceva și am să plec în altă lume, să se nască celălalt om din mine”, spunea în interviul-testament Iurie Darie.

VEZI AICI INTERVIUL-TESTAMENT AL LUI IURIE DARIE

Actorul a mai vorbit despre regretul că nu va lăsa posterității mai multe filme de calitate, ci doar o serie de „roluri slabe”, în peliculele din perioada comunistă.

Actorul Iurie Darie a murit în urmă cu o săptămână, la vârsta de 83 de ani, după ce a fost diagnosticat cu hidrocefalie.

În cinematografie a debutat în 1953, în filmul „Nepoții gornistului”. A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producții cinematografice și a avut roluri în multe piese de la Teatrul de Comedie.