Testamentul lui Dinu Patriciu, dezvăluit! Care au fost ultimele dorinţe ale omului de afaceri

De: Nicoleta Nicolae / 08.09.2015, 10:57

Testamentul lui Dinu Patriciu, dezvăluit! Care au fost ultimele dorinţe ale omului de afaceri
Decedat pe 19 august anul trecut la Londra, omul de afaceri Dinu Patriciu îşi făcuse ordine în ceea ce priveşte administrarea postmortem a averii sale.

În plin proces de divorţ şi de partaj cu partenera de viaţă, omul care în 2007 deţinea, conform Top 300 Capital, cea mai mare avere din România, de 3,1-3,3 miliarde de dolari, şi-a scris testamentul.

În 2014, aceeaşi publicaţie prezintă o sumă “topită” până la doar 300 de milioane de euro. Actul, autentificat la un notar din centrul Bucureştiului şi prezentat de Libertatea.ro, e clar: fetele magnatului primesc 82,5% din totalul averii, în timp ce nevasta lui Patriciu este dezmoştenită.

“Las fiicelor mele Ana Patriciu şi Maria Patriciu o cotă totală de 82,5% din întreaga mea avere, respectiv o cotă de 41,25% fiecăreia, indiferent de natura şi valoarea bunurilor ce vor intra în această cotă în urma partajului cu actuala mea soţie.

Las fostei mele soţii, Sabina Patriciu, care s-a îngrijit cu căldură şi sinceritate de starea mea de sănătate în perioade dificile, o cotă de 5% din masa succesorală. Las restul averii mele, în cotă de 12,5%, doamnei Melanie Anne Chen, în semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieţii mele.

În ceea ce o priveşte pe actuala mea soţie, Dana Rodica Patriciu, cu care mă aflu în procedura de divorţ, respectiv partaj, în faţa Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, declar că în ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunţării hotărârii de divorţ, înţeleg să o dezmoştenesc până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezervă succesorală”.