Testele naționale încep luni cu proba scrisă la limba română

Apropo.ro / 17.06.2007, 13:13
Testele naționale încep luni cu proba scrisă la limba română
Cei peste 220.000 de elevi înscriși la testele naționale vor susține, luni, proba scrisă la limba și literatura română, varianta de subiect din cele 100 posibile urmând să fie comunicată centrelor de testare la ora 9.00, prin intermediul

Cei peste 220.000 de elevi înscriși la testele naționale vor susține, luni, proba scrisă la limba și literatura română, varianta de subiect din cele 100 posibile urmând să fie comunicată centrelor de testare la ora 9.00, prin intermediul postului Radio România Actualități.

Testele naționale din acest an se desfășoară în perioada 18-28 iunie, pentru susținerea examenelor din cadrul acestora înscriindu-se 228.429 de elevi, aceștia fiind repartizați în 970 de centre de examen. Prima probă a testelor naționale – la limba și literatura (scris) – va fi susținută luni, informează Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (MECT).

Examenul conține trei probe obligatorii pentru elevii care au absolvit cursurile în școli cu predare în limba română (limba și literatura română, matematică și istoria românilor sau geografia României), în funcție de opțiunea fiecărui candidat. Elevii care au absolvit cursurile clasei a VIII-a la o unitate școlară cu predare în limbile minorităților naționale vor susține și o probă de limbă maternă. Pentru această probă s-au înscris 12.299 elevi.

Mediafax