Testul de sarcina, o linie…doua linii, tic-tac

Apropo.ro / 11.03.2008, 12:54
Testul de sarcina, o linie...doua linii, tic-tac
Cea mai la indemana si rapida metoda de aflarea raspunsului "Sunt sau nu insarcinata?" este testul de sarcina.

Fiecare femeie isi pune intrebarea "Am ramas insarcinata?" la un moment dat. Cea mai la indemana si rapida metoda de aflarea raspunsului este testul de sarcina.

Testele de sarcina sunt de doua tipuri:

1. Teste de sarcina pe baza urinei recoltate;

2. Teste de sarcina pe baza unei mostre de sange.

Dintre cele doua tipuri de test cel mai folosit este testul de urina, deoarece este usor de gasit in farmacii, usor de folosit, timp de raspuns rapid si la un pret convenabil.

Cum se procedeaza

La cumpararea produsului verifica data expirarii si ai grija sa nu il tii intr-un loc cu umiditate multa, deoarece se deterioreaza. Produsul va necesita fie introducerea hartiutei cu indicator in recipientul cu urina, fie prin picurarea urinei in locul indicat (tine testul sub jetul de urina cca. 5 secunde). Timpul de raspuns este intre 5 si 10 minute dupa ceas. Testele sunt sigure intr-un procent de 98%-99%. Pentru o siguranta marita este indicat ca dupa efectuarea primul test, sa se repete procedura dar la aproximativ doua saptamani de la ovulatie (nu a doua sau a treia zi de la efectuarea primului test).

Testul prin urina poate depista sarcina abia dupa doua saptamani de la contactul sexual neprotejat. Acest tip de test detecteaza prezenta unui hormon numit gonatrofina corionica (HCG) care este prezent doar la femeile insarcinate (este secretat de catre placenta si este prezent si in urina dar si in sange).

O linie, doua linii, "+" sau "-"

Raspunsul testului reiese din numarul de linii ce iti apar in locul indicat. Daca s-a colorat doar o linie inseamna ca nu esti insarcinata, iar daca ai doua linii esti insarcinata. Alte teste in locul liniutelor au semnul de plus "+" sau minus "-".

Sfatul medicului este sa astepti pana in ziua in care ar fi trebuit sa iti vina ciclul menstrual, 14 zile dupa ovulatie pentru acest test de sarcina prin urina. Insa majoritatea testelor se recomanda a fi efectuate dimineata, la prima mictiune, deoarece atunci urina este mai concentrata si contine o cantitate mai mare de HCG (nu uita sa citesti si prospectul inainte de utilizare). Cu cat respecti termenii indicati, cu atat raspunsul este corect.

Daca ai aflat ca esti insarcinata mergi la un consult ginecologic pentru un examen mai amanuntit. Iti poti face si testul de sarcina prin sange.

Testul de sarcina prin sange, este mai putin utilizat, insa are un raspuns de 100% corect (doar este la mijloc mana doctorului). Acest tip de test masoara cantitatea de hormoni din sangele pacientei, depisteaza sarcina foarte devreme (adica iti poate spune ca esti insarcinata si in cateva zile). Se efectueaza in cabinetele medicale, iar rezultatul se primeste dupa 2-3 zile (pline de tensiune si suspans).

Ce influenteaza rezultatul testului

Daca medicamentele pe care le iei contin hormonul HCG desigur ca rezultatul va fi influentat si nu va reflecta realitatea. Vorbim de anticonceptionale, antibiotice, alte tratamente hormonale.

Asadar, receptivitate crescuta la ce ai nevoie pentru linistea ta, nu ocoli specialistul ginecolog. Daca iti doreai sa ramai insarcinata nu iti dorim decat sa te bucuri cat poti de postura de mamica fericita.

Trimite urari de martisor prin Free Sms!