Testul longevității pentru cei care vor să afle cât mai au de trăit

Apropo.ro / 14.12.2012, 16:20
Testul longevității pentru cei care vor să afle cât mai au de trăit
Un test simplu pe care îl poți face și tu, indiferent de locul în care te afli. Poți afla cât mai ai de trăit...

Pornind de la dificultatea cu care o persoană se așază pe podea, iar mai apoi se ridică, cercetătorii au realizat un test care îți poate prezice câți ani mai ai de trăit.

O echipă de oameni de știință din Brazilia au observat mici diferențe între persoanele de vârstă mijlocie și cele de vârsta a -III-a la executarea mișcărilor cerute. Cele de vârsta a -III-a au întâmpinat dificultăți în așezarea și ridicarea de pe podea. Ele au avut nevoie să folosească mâinile, cât și genunchii pentru a executa aceste mișcări.

Specialiștii au spus că aceste persoane prezintă un risc de aproape 7 ori mai mare de a muri în următorii șase ani față de persoanele care se puteau ridica fără a apela la brațe și genunchi.

Cel mai important factor care controlează ușurința cu care o persoană se așază și se ridică este raportul dintre puterea mușchilor și greutatea totală a corpului. „Există și alte aspecte relevante, precum flexibilitatea corpului, echilibrul și coordonarea motorie„, a explicat Claudio Gil Soares de Araújo, profesor la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro.

Dintre subiecți cei care au reușit să execute mișcările cerute de specialiști și care nu s-au ajutat de nimic în așezarea și ridicarea de pe podea au obținut un scor maxim, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător pentru ei.

Ceilalți care au avut nevoie de puncte de sprijin au acumulat mai puține puncte, având în final un scor descurajator.

Dacă cineva cu vârsta cuprinsă între 51 și 80 de ani obține 10 puncte, șansele ca această persoană să fie încă în viață peste 6 ani sunt foarte bune„, a adăugat cercetătorul.

Citește mai multe detalii despre testul care poate prezice cât mai ai de trăit, pe Descoperă.ro