Tetris pentru telefoanele mobile

Apropo.ro / 14.08.2006, 11:59
Tetris pentru telefoanele mobile
Electronic Arts România anunța lansarea Tetris®, versiunea pentru telefoanele mobile, prin intermediul Vodafone live!. "Suntem încântați sa aducem Tetris-ul utlizatorilor de telefoane din România," declara Mihai Pohonțu, General Manager Electronic Arts România. "Mai ales

Electronic Arts România anunța lansarea Tetris®, versiunea pentru telefoanele mobile, prin intermediul Vodafone live!.

„Suntem încântați sa aducem Tetris-ul utlizatorilor de telefoane din România,” declara Mihai Pohonțu, General Manager Electronic Arts România. „Mai ales pentru ca suntem foarte mândri de faptul ca acest joc a fost adaptat pentru telefoanele din Europa de specialiști români din cadrul studioului local al EA”.

Pâna în momentul de fața, la nivel mondial, peste 4,5 milioane de utilizatori au descarcat varianta pentru telefoane mobile a jocului Tetris.

Unul dintre cele mai populare jocuri interactive din toate timpurile, Tetris este un joc de puzzle simplu, captivant. Jucatorii încearca sa manipuleze piesele în forma de blocuri, numite „Tetriminos”, pe masura ce cad într-o cavitate. În timp ce acestea cad, jucatorii încearca sa le aranjeze pe un rând orizontal. Când rândul este completat, acesta este îndepartat din cavitate și scorul jucatorului crește.

Tetris este cel mai bine vândut joc electronic. În cei peste 15 ani de istorie au fost vândute în lumea întreaga peste 60 milioane de copii cu licența ale jocului. Astfel au aparut jocuri Tetris pentru aproape orice platforma de jocuri: jocuri portabile, simulatoare arcade, Amiga, Mac, PC, etc. Nici un alt joc electronic nu a surclasat longevitatea și aplicabilitatea universala a acestui joc puzzle simplu și care totuși provoaca atâta dependența.

Tetris, varianta pentru telefoane mobile, va putea fi descarcata de pe portalul Vodafone live! pentru 3USD. Este al doilea joc pentru telefoane mobile, marca Electronic Arts, lansat pâna acum în România. În urma cu aproape o luna, tot prin intermediul Vodafone live!, EA lansa FIFA World Cup 2006.