Tevez a refuzat sa poarte tricoul Braziliei la antrenamente

Apropo.ro / 02.12.2006, 13:04
Tevez a refuzat sa poarte tricoul Braziliei la antrenamente
Atacantul argentinian al echipei West Ham United, Carlos Tevez, a refuzat sa poarte la antrenamente tricoul reprezentativei Braziliei, dupa ce a primit aceasta pedeapsa din partea coechipierilor, ca urmare a unui diferend cu antrenorul Alan Pardew, informeaza The Sun. Tevez a fost

Atacantul argentinian al echipei West Ham United, Carlos Tevez, a refuzat sa poarte la antrenamente tricoul reprezentativei Braziliei, dupa ce a primit aceasta pedeapsa din partea coechipierilor, ca urmare a unui diferend cu antrenorul Alan Pardew, informeaza The Sun.

Tevez a fost pedepsit astfel de coechipierii sai deoarece a plecat nervos de la stadion, dupa ce antrenorul Alan Pardew l-a schimbat la meciul cu Sheffield United, din etapa a XIV-a a campionatului Angliei.

Internationalul argentinian a subliniat ca nu îl deranjeaza faptul ca i s-a cerut sa faca si o donatie de 1.000 de lire sterline, însa a precizat ca nu ar putea purta niciodata tricoul marii rivale Brazilia.

„Pur si simplu nu m-as putea antrena într-un tricou al Braziliei, nu as face-o. Ar fi ca si cum i s-ar cere unui englez sa poarte un echipament al Gemaniei – nu ar face niciodata asta. Fac cu placere o donatie, dar este prea mult sa mi se ceara sa port tricoul celor mai mari rivali ai tarii mele”, a declarat Tevez.

Coechipierii lui Tevez de la West Ham au renuntat în final la a-i cere internationalul argentinian sa poarte timp de o saptamâna tricoul Braziliei la antrenamente, din respect pentru el si pentru compatriotul sau, Javier Mascherano.

Carlos Tevez a mentionat ca principalul sau obiectiv este acela de a le demonstra celor de la West Ham ca merita încrederea ce i s-a acordat atunci când a fost achizitionat si a dezmintit faptul ca ar intentiona sa se transfere la Real Madrid sau la o alta grupare puternica.

Tevez considera ca West Ham este locul cel mai potrivit unde ar putea progresa. „Doar pentru ca am câstigat totul în America de Sud, nu înseamna ca puteam veni în Europa sa semnez automat cu cel mai mare club. Trebuie sa cresti, sa înveti cum este fotbalul european si sa confirmi. Este nevoie de rabdare. Nu am venit aici crezând ca voi fi tot timpul titular. Stiu ca, atunci când ma voi acomoda complet, voi fi suficient de bun sa fiu în echipa. În fiecare zi încerc sa fiu mai bun. Încep sa înteleg fotbalul englez. Este rapid si se pune mai mare accent pe latura fizica, dar nu mi-e teama de asta”, a spus Tevez.

Internationalul argentinian începe sa se acomodeze si cu viata în capitala Angliei, unde locuieste împreuna cu logodnica sa si cu fiica lor în vârsta de un an si jumatate. A început sa joace golf si spune ca nu are probleme cu condusul prin Londra. „Joc golf doar de trei luni, dar este bine. Nu am îndemânarea lui Tiger Woods, dar încerc în continuare”, a povestit Carlos Tevez, adaugând ca nu a avut probleme cu clima de la Londra.

Tevez a început si cursurile de limba engleza, însa primele cuvinte le-a învatat chiar de la coechipierii sai, care încearca însa sa-l induca în eroare. „Nigel Reo-Coker, Anton Ferdinand si Teddy Sheringham glumesc mereu cu mine. M-au învatat cuvinte urâte în engleza. Trebuie sa fiu atent sa nu le spun arbitrilor, pentru ca atunci voi fi eliminat cu siguranta”, a explicat Tevez, care a acordat interviul din The Sun cu ajutorul unui translator.

La vârsta de 22 de ani, Tevez este considerat de argentinieni noul Maradona, tinând cont si de asemanarea fizica dintre cei doi. Carlos Tevez a câstigat, în 2004, cu Argentina, medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, chiar el fiind autorul golului victoriei din finala. Tânarul international argentinian a fost desemnat de trei ori fotbalistul anului în America de Sud, în timp ce Maradona si Pele l-au câstigat doar de câte doua ori. Carlos Tevez a câstigat si încrederea firmei de echipament sportiv Nike, cu care a semnat recent un contract pe sapte ani.

Mediafax