Texas: 500 de case distruse de incendiile de vegetatie

Apropo.ro / 06.09.2011, 10:38
Texas: 500 de case distruse de incendiile de vegetatie
Statul american Texas este afectat de mai multe incendii de vegetatie, care au distrus aproape 500 de case si au provocat moartea a doua persoane.

Texasul se confrunta cu cel mai grav sezon de incendii din istoria sa, a anuntat ieri Serviciul Forestier, care a aratat ca in acest moment statul este afectat de zeci de incendii. Din cauza secetei, a caldurii si a umiditatii scazute, de la inceputul sezonului de incendii, in noiembrie, a ars o suprafata record – 1,4 milioane de hectare.

Pompierii din Austin incercau, ieri, sa stinga un incendiu care avansa rapid si care a ars pana acum 10.000 de hectare de teren si a distrus aproape 500 de case, misiunea lor fiind ingreunata de rafalele puternice de vant.

Incendiile din acest an sunt cele mai grave din istoria Texasului

Un alt incendiu, in estul statului Texas, a provocat duminica moartea unei femei si a copilului ei de 18 luni, au anuntat autoritatile.

Referitor la incendiul de langa Austin, guvernatorul statului, Rick Perry, a spus: „Am vazut multe incendii mari in viata mea. Dar acesta este cel mai grav pe care l-am vazut„.