Teza la Limba romana, amanata pentru 7 mai, greva se suspenda

Apropo.ro / 04.05.2009, 20:37
Teza la Limba romana, amanata pentru 7 mai, greva se suspenda
Ministrul Educatiei a declarat, la finalul discutiilor cu sindicalistii, ca teza la romana a fost reprogramata pentru 7 mai

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, la finalul discutiilor cu sindicalistii din invatamant, ca teza unica la Limba si literatura romana a fost reprogramata pentru 7 mai, restul tezelor se vor tine asa cum era programat, iar greva de marti a profesorilor a fost suspendata.

Ministerul Educatiei a semnat un acord cu toate cele patru federatii sindicale din invatamant – FSLI, FEN, "Spiru Haret" si "Alma Mater" si acesta va merge pentru validare in teritoriu.

Andronescu a mai spus ca sindicalistii au anuntat ca vor continua protestele daca nu va fi respectat acordul convenit.

Reprezentantii sindicatelor din educatie au spus ca au acceptat suspendarea grevei, dar ca toate reglementarile prevazute in protocol vor fi discutate cu reprezentantii din teritoriu si ca problema privind alte actiuni de protest, boicotarea examenelor sau a tezelor cu subiect unic, ramane inca deschisa.

Totodata, liderii sindicatelor din educatie au cerut garantii pentru aplicarea Legii 221 si un buget pentru Educatie de 6% din PIB.

Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus ca amanarea grevei este "o lectie data actualului Guvern, prin care sa le aratam ca noi putem sa reactionam mult mai rational".