Thailanda blocheaza 2300 de site-uri

Apropo.ro / 06.01.2009, 10:21
Thailanda blocheaza 2300 de site-uri
Autoritatile thailandeze au blocat 2300 site-uri web pentru atitudine ofensatoare la adresa monarhiei

Autoritatile thailandeze au blocat 2300 site-uri web pentru insultarea monarhiei si asteapta aprobarea instantei pentru a restrictiona alte 400, arata un comunicat al Guvernului. Blocarea site-urilor in baza legii de lese majeste care il protejeaza pe regele Bhumibol Adulyadej a fost criticata de catre grupurile care militeaza pentru drepturile mass-media.

"Blocarea site-urilor care difuzeaza continut si imagini care insulta Monarhia este una dintre politicile de importanta cruciala a Guvernului", a declarat ministrul Informatiei si Tehnologiei, Ranongruk Suwanchawee.

Vom cere instantei aprobarea de a inchide inca 400 site-uri si vom cere cresterea prerogativelor functionarilor ministerului, cat mai curand", a mai spus ea. Ministerul a cheltuit 45 de milioane de baht (1.78 milioane euro) pentru echipamente necesare monitorizarii site-urilor de orientare necorespunzatoare.

Thailanda a devenit celebra in 2007, cand a blocat portalul YouTube pentru un clip care il ironiza pe regele Bhumibol, in varsta de 81 de ani.