Thailandezii, puși la respect de soțiile lor

Apropo.ro / 02.08.2004, 17:29
Thailandezii, puși la respect de soțiile lor
Thailandezele își lovesc soții cu mult mai multa ușurința decît o fac ei, atunci cînd sînt sub influența alcoolului, transmite AFP, citînd un studiu publicat luni. Aproximativ 18,6 milioane de thailandezi, adica 29% din populația acestei țari, consuma


Thailandezele își lovesc soții cu mult mai multa ușurința decît o fac ei, atunci cînd sînt sub influența alcoolului, transmite AFP, citînd un studiu publicat luni.

Aproximativ 18,6 milioane de thailandezi, adica 29% din populația acestei țari, consuma alcool în mod frecvent, și numarul lor crește cu cîte 300.000 pe an, se arata într-un comunicat al Ministerului Sanatații.

Daca 83% dintre consumatorii de alcool din Thailanda sînt barbați, tendințele violente se manifesta mai ales la femei.

„Un studiu privind problemele familiale a descoperit ca violențele comise de alcoolici împotriva partenerilor lor sînt mai frecvente la femei decît la barbați”, arata comunicatul.

Studiul precizeaza ca 6,2% dintre femeile alcoolice își agreseaza soții și numai 5,7% dintre barbații alcoolici își agreseaza soțiile.

Același studiu arata ca în Thailanda se consuma din ce în ce mai mult alcool: de la 24,8 litri pe cap de locuitor în 1991 la 41,6 litri în 2001. Din acest punct de vedere, Thailanda se situeaza pe locul al cincilea în lume, dupa Portugalia, Irlanda, Bahamas și Cehia.

Mediafax