„The Devil Inside” – filmat în România, lider în box-office-ul american

De: Nicoleta Nicolae / 11.01.2012, 13:14
Lungmetrajul horror "The Devil Inside", care a fost liderul box office-ului nord-american în primul weekend de proiecţie, a fost filmat în cea mai mare parte în România, cu actori români în distribuţie şi cu un buget mic, potrivit Studiourilor MediaPro.

Filmul „The Devil Inside” a avut încasări de 34,5 milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea pe marile ecrane nord-americane. Producţia, regizată de William Brent Bell, care semnează şi scenariul, a avut un buget „infim”. „«The Devil Inside» are un buget mic, dar o miză mare”, titra publicaţia The New York Times când horrorul a cucerit box office-ul nord-american. Potrivit publicaţiei americane, acest film a avut încasări atât de mari – reuşind să detroneze cel mai nou lungmetraj din seria „Misiune: Imposibilă” din fruntea box office-ului nord-american – şi datorită marketingului puternic conceput de distribuitori.

Acţiunea filmului este plasată în Italia, unde o femeie încearcă să afle ce s-a întâmplat cu mama ei, care a fost acuzată că ar fi ucis trei oameni, în timp ce era exorcizată.
Din distribuţia filmului fac parte Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth, dar şi actorii români Ionuţ Grama, Claudiu Istodor, Corneliu Ulici, Toma Dănilă şi cascadorul Marius Florian.
Filmările au avut loc în Romania, între 30 noiembrie şi 21 decembrie 2009, dar şi la Roma şi la Vatican, timp de o săptămână. Filmările din România au avut loc atât la Studiourile MediaPro, cât şi în Centrul Vechi al Capitalei.