“The Endless River”, numărul 1 în topurile din Europa

De: Pusa Toader / 21.11.2014, 15:12
“The Endless River”, numărul 1 în topurile din Europa
Trupa Pink Floyd a bifat încă o performanţă, odată cu lansarea celui mai recent album... “The Endless River”!

După ce a înregistrat cele mai multe comenzi de anul acesta plasate în avans, legendara formaţie se poziţionează deja pe primele locuri în topurile din Marea Britanie cu noul lor album “The Endless River”, lăsând în urma artişti că Foo Fighters, Queen sau Cheryl.

Este al şaselea album lansat de Pink Floyd care ajunge pe primul loc, lista fiind completată de Atom Heart Mother, Wish You Were Here, The Final Cut, The Division Bell şi Pulse.

Foto: Warner Music Group

The Endless River s-a clasat şi în fruntea clasamentelor din Irlanda, Olanda, Norvegia, Belgia şi Croaţia, iar în Germania, Franţa, Danemarca, Polonia şi Portugalia este în continuă urcare.

Albumul, lansat pe 10 noiembrie, este ultimul lansat de Pink Floyd în formula David Gilmour, Rick Wright şi Nick Mason. Materialul este în mare parte instrumental, având o singură piesă cu versuri, scrise de Polly Samson.


“Membrii trupei Pink Floyd sunt emoţionaţi şi surprinşi de nivelul ridicat al interesului internaţional pentru acest ultim album. Trupa doreşte să mulţumească fanilor pentru sprijin şi speră că, într-o mică măsură, The Endless River le-a readus plăcerea de modă veche de a asculta un album în întregime”,  a declarat un purtător de cuvânt al trupei.