The Guardian: Dinamo este un club în pragul crizei

Apropo.ro / 25.11.2006, 13:04
The Guardian: Dinamo este un club în pragul crizei
Dinamo este un club în pragul crizei, noteaza Jonathan Wilson pe blogul cotidianului The Guardian, subliniind ca poziția pe care echipa bucureșteana se afla în clasament în Liga I este înșelatoare. "Nu va lasați înșelați de poziția înalta a lui Dinamo în

Dinamo este un club în pragul crizei, noteaza Jonathan Wilson pe blogul cotidianului The Guardian, subliniind ca poziția pe care echipa bucureșteana se afla în clasament în Liga I este înșelatoare.

„Nu va lasați înșelați de poziția înalta a lui Dinamo în campionat: acesta este un club în pragul crizei. Vremuri agitate la București, cel puțin în partea sa alb-roșie. În urma cu trei saptamâni, Dinamo parea de neoprit și se faceau comparații cu minunata echipa a lui Mircea Lucescu din urma cu 15 ani. Acum, se îndreapta spre o prapastie creata aproape în totalitate de ei”, scrie Jonathan Wilson, editorialist la The Guardian.

Wilson precizeaza ca, în sezonul trecut, Everton „a apucat sa vada puterea ofensiva a echipei Dinamo, într-un meci de 5-1, la București”, dar o lipsa de constanța a facut ca aceasta formație sa termine pe locul trei în campionatul României și sa se califice pentru acest sezon al Cupei UEFA. „În acest sezon, au explodat, câștigând 19 din primele 20 de meciuri, unica pata fiind un rezultat de egalitate în deplasare, în meciul cu Beitar Ierusalim, din preliminariile Cupei UEFA”, adauga autorul comentariului.

Jonathan Wilson menționeaza ca tehnicianul Mircea Rednic a câștigat laude pentru construcția inteligenta a echipei: „El i-a adus pe portarul neo-zeelandez Glen Moss, fundașul ghanez George Blay și mijlocașul Ze Kalanga, care a impresionat în echipa Angolei la Cupa Mondiala. Cea mai impresionanta achiziție a fost, însa, Ionel Ganea. Fostul atacant de la Wolverhampton are o medie de un gol pe fiecare meci jucat în acest sezon, dar – și aici încep problemele – nu are titularizarea garantata”.

Wilson noteaza ca Rednic este devotat sistemului 4-4-2 și, pe lânga Ganea, îi are în echipa pe Claudiu Niculescu și Ionel Danciulescu.

„S-a obișnuit sa foloseasca doi din trei și, pentru o perioada, aproape fara excepție, jucatorul care a fost lasat pe banca de rezerve a înscris la meciul urmator. Presa din România a început sa scrie despre un trio formidabil, dar jucatorii nu erau mulțumiți. Se pare ca era prea mult bine. Niculescu s-a plâns ca a fost lasat afara la meciul cu Poli Timișoara, dar a fost calmat cu o marire a salariului. La aproximativ doua luni de când s-a alaturat echipei Dinamo, Danciulescu a ramas pe banca de rezerve la un meci la Bacau și, în timp ce se întorcea la București, a ajuns cu jeep-ul sau în râul Dâmbovița. Din fericire a reușit sa înoate la mal. De atunci, Danciulescu a devenit de un stoicism admirabil. Ganea nu a evitat niciodata controversele. El a spus despre Glen Hoddle ca este «cel mai dificil antrenor cu care am lucrat vreodata» când juca la Wolverhampton și la Dinamo a spus ca nu este titular pentru ca lui Cristi Borcea nu îi place de el. Nemulțumirile lui au parut sa aduca neliniște în echipa și Dinamo a jucat slab în meciul cu Beșiktaș, din Cupa UEFA, câștigând datorita unui penalti”, explica Wilson.

Jonathan Wilson menționeaza ca apoi Dinamo a pierdut, cu scorul de 1-2, în fața formației CFR Cluj, în Liga I, „înaintea adevaratului șoc: o înfrângere, cu scorul de 1-0, în meciul cu Pandurii Târgu Jiu, în Cupa României”. „În meciul urmator, Dinamo a învins, cu scorul de 3-0, pe Oțelul Galați, dar atât Ze Kalanga cât și coechipierul sau din linia de mijloc, Catalin Munteanu, s-au accidentat. Dinamo a fost neconvingatoare din nou sâmbata, reușind doar un 1-1 cu Unirea Urziceni. Datorita faptului ca și Steaua a obținut un rezultat de egalitate, Dinamo conduce în continuare în clasament, la 11 puncte diferența, dar magia a disparut”, scrie Wilson.

Mediafax