“The Hustle / Ticăloasele” sau marea artă a irezistibilei escrocherii feminine

Apropo.ro / 06.05.2019, 19:13
“The Hustle / Ticăloasele” sau marea artă a irezistibilei escrocherii feminine
Cea mai recentă comedie marca Metro-Goldwyn-Mayer, “The Hustle / Ticăloasele”, spune povestea a două artiste extrem de pricepute în escrocherii trăsnite, interpretate la superlativ de Rebel Wilson şi Anne Hathaway.

Regizat de Chris Addison, filmul nu aduce doar o schimbare de gen asupra comediilor cu escroci, ci şi una mult mai profundă, de perspectivă, mizând pe calităţile distinctive ale celor două simpatice protagoniste.

“Să fie clar de la început, n-am păcălit pe nimeni în viaţa mea”, spune celebra Rebel Wilson, o maestră a comediei. “Filmul ăsta e, de fapt, despre întâlnirea unei femei din înalta societate – Anne Hathaway – cu una dintr-un mediu mai de jos – interpretată de mine – şi despre escrocheriile lor în sudul Franţei”, mai spune Wilson, care este şi unul dintre producătorii filmului.

Inspirat de peliculele  “Bedtime Story” şi “Dirty Rotten Scoundrels / Ticăloşii”, filmul “The Hustle / Ticăloaseleeste produs după un scenariu semnat de  Jac Schaeffer.

Începutul

Totul a pornit de la felul în care au fost gândite rolurile celor două protagoniste, de la tipurile de escrocherii pe care le vor face, până la costumele pe care le vor purta.

Chris Addison, un fost actor şi comediant de stand-up, şi-a făcut mâna regizând numeroase episoade din popularul serialul “Vicepreşedinta”. “Principalul motiv pentru care vrei să faci un film e scenariul, iar Jac Schaeffer a scris un scenariu strălucit. Nu e deloc uşor să adaptezi un scenariu clasic şi să îi dai nota de prospeţime şi modernitate, iar ea s-a descurcat de minune”, spune Addison.

Addison este un mare fan al proiectelor colaborative, mai ales datorită experienţei sale din televiziune. “Cred că e bine să ai cele mai bune idei de la cei mai buni oameni şi numai aşa reuşeşti să faci ceva foarte bun. Ai nevoie de cineva care să strunească proiectul şi să menţină coerenţa viziunii şi să ia decizii, dar e foarte bine să aduni oameni inteligenţi în jurul tău”, mai spune el. De-a lungul întregului film, Addison a lucrat îndeaproape cu scenarista pe care a implicat-o în toate etapele de producţie.

“Jac e foarte deşteaptă. E amuzantă, spontană şi o scriitoare grozavă. E destul de neobişnuit să implici scenaristul în tot procesul de filmare, însă eu cred în puterea acestei colaborări şi am lucrat foarte bine împreună cu Jac”, afirmă regizorul.

Un rol dual

Faptul că Wilson a jucat rolurile de actriţă şi producător a fost, cu siguranţă, un bonus pentru producători. “Sunt un mare fan al ei. Am văzut-o în multe filme şi mi-a plăcut la nebunie. Când o cunoşti în viaţa reală descoperi cât este de inteligentă şi amuzantă. A fost piatra de temelie a filmului şi ne-am distrat teribil în echipa de producţie alături de ea”, spune producătorul Roger Birnbaum.

“Ce-mi place cel mai mult este că e foarte concentrată şi, în acelaşi timp, extrem de spontană, ştie să improvizeze. A condus proiectul prin MGM şi a pus foarte multă pasiune în el. Rolul lui Penny i se potriveşte mănuşă, Penny e amuzantă şi haotică, e o marginală. Iar Rebel Wilson reuşeşte să transmită asta cum nu se poate mai bine”, afirmă Addison.

Un aport special

Şi prezenţa actriţei Anne Hathaway în distribuţie e un punct forte indubitabil. “Annie e pur şi simplu o bucurie. E foarte amuzantă, foarte deşteaptă, foarte spontană şi toate aceste calităţi se văd în personajul ei, Josephine. A fost o bucurie să lucrăm împreună, să vină cu idei. Au existat numeroase momente la filmări în care m-am prăpădit de râs. În plus, are şi o eleganţă aparte, e exact la polul opus faţă de Penny, comentează Addison.

O lume a contrastelor

Acţiunea filmului are loc în sudul Franţei, la Marea Mediterană, un loc cald şi minunat, ceea ce contrastează din plin cu ce se întâmplă. “Întreaga atmosferă e superbă, totul la superlativ, elegant şi deodată lumea asta de basm e invadată exact de opusul ei. E grozav să vezi cum se ciocnesc aceste două lumi, spune Addison.

“Eu şi Rebel avem două stiluri complet diferite de a face comedie. Iar Chris a creat o lume în jurul nostru, în care amândouă am avut şansa să ne punem în evidenţă, ceea ce e minunat. Am avut instant chimie cu Rebel şi am dezvoltat o relaţie excelentă şi în afara ecranului”, spune Anne Hathaway.

“The Hustle / Ticăloasele” este distribuit de Forum Film România în format 2D şi are premiera în cinematografele din ţară în data de 10 mai 2019.

SINOPSIS:

“Ticăloasele” (The Hustle) le are în prim-plan pe Anne Hathaway şi Rebel Wilson, două artiste în escrocherii şi în tot felul de alte stratageme menite să îi lase cu buzele umflate şi cu conturile goale pe bărbaţii care, într-un fel sau altul, le-au greşit sau nu, vreodată.

În timp ce una e versată, stilată, sofisticată şi irezistibilă, cealaltă pare a fi mai din topor, dar prin abilităţile cu care a înzestrat-o natura, printre care la loc de cinste stă inteligenţa sclipitoare, e la fel de periculoasă şi eficientă ca prima.

O comedie ce te va face să râzi în hohote în timp ce îţi controlezi buzunarele ca să vezi dacă n-ai rămas cumva fără portofel.

TRAILER: