„The Lost City” intră direct pe primul loc și în box office-ul românesc în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 29.03.2022, 08:13
„The Lost City” intră direct pe primul loc și în box office-ul românesc în weekendul lansării

„The Lost City”, cu Sandra Bullock și Channing Tatum, intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul lansării, cu încasări de 1.076.351 de lei.

Loretta Sage  (Sandra Bullock) este o autoare morocănoasă de vârstă mijlocie care scrie romane de aventuri romantice centrate pe un erou fictiv pe nume Dash McMahon, care este interpretat de modelul de copertă Alan Caprison (Channing Tatum). Editorul ei, Beth, insistă că trebuie să se angajeze într-un turneu de carte cu Alan, într-un efort disperat de a o scuti pe Loretta de izolare.

După un început dezastruos, mai ales datorită popularității lui Alan în rolul personajului său Dash, Loretta este întâmpinată de excentricul miliardar Abigail Fairfax. Fairfax își dă seama că Loretta și-a bazat cărțile pe cercetări istorice reale pe care le-a făcut împreună cu soțul ei arheolog decedat. Fairfax a descoperit un oraș pierdut pe o insulă îndepărtată din Atlantic și este convins că aceasta este locația „Coroanei de foc”, o comoară de neprețuit. Când Loretta refuză să ajute la descifrarea unei hărți antice a comorii, Fairfax, care se teme că locul va fi distrus de un vulcan activ, o răpește pe Loretta și o duce pe insulă.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend coboară ocupantul locului întâi de săptămâna trecută, „Turning Red / Roșu aprins”, un film amuzant și educativ despre relația mamă-fiică, cu încasări de 486.189 de lei.

Cel mai nou film Disney Pixar, „Turning Red / Roșu aprins”, o prezintă pe Meilin Lee, o tânără de 13 ani încrezătoare, ușor naivă, înconjurată de un grup de prieteni,  cu un palmares admirabil la școală și o relație mai bună decât media cu familia ei. La prima vedere, Meilin – Mei pentru prietenii ei – are toate motivele să se aștepte la un traseu lin de-a lungul școlii gimnaziale. Dar, după cum punctează regizorul Domee Shi, nu așa decurge viața pentru majoritatea tinerilor de 13 ani. „Mi-am dorit foarte mult să explorez conflictele unei adolescente, să aprofundez felul în care se frământă între a fi o fiică bună și a-și îmbrățișa adevăratul sine dezordonat”, spune aceasta.

Relația mamă-fiică ocupă locul central în „Turning Red / Roșu aprins”, fiind și o temă foarte aproape de inima regizoarei Shi, care s-a aflat în spatele scurtmetrajului Pixar, câștigător al premiului Oscar în 2018, „Bao”.


Pe locul al treilea în box office-ul românesc se află în această săptămână filmul „Batman/ The Batman”, de Matt Reeves, cu Robert Pattinson în rolul principal, cu încasări de 345.169 de lei.

Filmul îl prezintă pe Batman în timp ce dezvăluie sistemul corupt din Gotham City, care se leagă de propria sa familie, El se confruntă cu un criminal în serie cunoscut sub numele de Riddler (Paul Dano).

Zoë Kravitz joacă rolul Catwoman , Colin Farrell transformându-se în Pinguin. Barry Keoghan, Peter Sarsgaard, Amber Sienna, Andy Serkis, Jeffrey Wright și John Turturro completează distribuția. Pelicula este cel mai lung film din franciză din toate timpurile, cu o durată de două ore și 55 de minute.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de: „Uncharted” (203.438 de lei), „Ambulanța: Salvare contracronometru” (160.815 de lei), „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” (121.646 de lei), „Encanto” (77.720 de lei), „Moarte pe Nil/ Death on Nile”, de Kenneth Brannagh (49.569 de lei), „Dog: Un câine de legndă/ Dog”, de Reid Carolin, Channing Tatum (42.593 de lei) și „Aleea groazei/ Nightmare Alley”, de Guillermo del Toro (40.200 de lei),

CITEȘTE ȘI: Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: outnow.ch