The Mono Jacks, videoclip nou pentru piesa „Acum începe totul”

De: Alexandra Necsoiu / 09.10.2018, 16:46
The Mono Jacks, videoclip nou pentru piesa „Acum începe totul”
Trupa The Mono Jacks lansează videoclipul piesei „Acum începe totul”, regizat şi produs de artistul Cătălin Rulea în cadrul proiectului Video Content. Clipul a fost realizat împreună cu beneficiari ai Fundaţiei Estuar, organizaţie care oferă opţiuni sociale şi alternative adulţilor cu probleme de sănătate mintală, în vederea incluziunii lor în comunitatea românească.

Cântecul „Acum începe totul” deschide albumul „Uşor distorsionat”, lansat în toamna anului trecut. Videoclipul piesei a fost filmat la Bucureşti şi prezintă câteva persoane (beneficiari ai Fundaţiei Estuar) care sparg un zid, aducând aminte de căderea zidului Berlinului din 1989. În spatele zidului, însă, se găsesc tot ei, care sparg un alt zid, încercând din răsputeri să găsească altceva după… deşi totul pare în zadar. În mintea unui om cu probleme de sănătate mintală se dă o luptă fără sfârşit – până când, la un moment dat, un veritabil zid se ridică între el şi societate.

Videoclipul a fost realizat de către:

Cătălin Rulea (regizor, producător)
Dragoş Popescu (regizor asist), Daniel Kosuth (camera)
Tudor Popescu (montaj)
Cristina Nicolaescu (scenograf)

În cadrul proiectului VIDEO CONTENT, artistul Cătălin Rulea a realizat, în colaborare cu trupe din alternativul românesc, o serie de videoclipuri care abordează lumea paralelă cu sistemul de idealizare mediatică a realităţii.

Fie că este prezentată pozitiv sau negativ, realitatea, prin mediatizare, capăta o aură ireală. Problemele societăţii în care trăim sunt de multe ori ignorate sau clasate într-un sertar ascuns ca să nu ne tulbure viaţa în bunăstare pe care vrem să o construim. Cum putem rezolva problemele societăţii? Ce poate face artă pentru societate şi ce poate face artă pentru artă? Contextualizarea de faţă pune produsul artistic la intersecţia dintre cultura pop, campanie mediatică de sensibilizare şi artă angajată social.” – Cătălin Rulea