“The Prodigy/Anomalie” , un horror care îţi taie respiraţia pe marile ecrane din România

Apropo.ro / 05.02.2019, 14:20
“The Prodigy/Anomalie” , un horror care îţi taie respiraţia pe marile ecrane din România
Cel mai recent film produs de Orion Pictures, “The Prodigy/Anomalie”, este un horror care îţi dă fiori despre o mamă ce se vede nevoită să lupte cu forţele malefice care au pus stăpânire pe fiul ei.

Regizat de unul dintre cei mai aclamaţi regizori ai genului, Nicholas McCarthy, filmul este făcut după un scenariu semnat de Jeff Buhler, şi el un renumit al genului, care este şi producător executiv.

“The Prodigy/Anomalie” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 8 februarie.
În rolul principal o regăsim pe actriţa Taylor Schilling (ca Sarah Blume) deţinătoare a mai multe nominalizări la premiile Emmy şi Globurile de Aur.
Din distribuţie mai fac parte Jackson Robert Scott (Miles, fiul lui Sarah), Peter Mooney (John Blume, soţul lui Sarah) şi Colm Feore (psihologul Arthur Jacobson).

De la inspiraţie la producţie

“The Prodigy/Anomalie” este al treilea lungmetraj al regizorului Nicholas McCarthy, cunoscut mai ales pentru pelicula “The Pact”. Un fanatic al genului horror, McCarthy spune că pasiunea lui pentru această nişă s-a născut când s-a uitat la “Exorcistul” prima dată (fără ca părinţii lui să ştie).
“Cele mai multe dintre filmele horror care îmi plac sunt cu şi despre femei: Mia Farrow în «Copilul lui Rosemary», Ellen Burstyn în «Exorcistul». Chiar dacă «Exorcistul» are şi personaje masculine puternice, pentru mine rămâne de referinţă personajul lui Ellen”, declara regizorul în 2014.
În noua producţie, pentru rolul lui Sarah Blume, McCarthy ştia că are nevoie de o actriţă cu totul specială, care să aibă înclinaţie către horror. În acel moment, Taylor Schilling, cunoscută dintr-un serial produs de Netflix, tocmai se pregătea de o vacanţă, însă scenariul pentru “The Prodigy/Anomalie”  a făcut-o să se răzgândească.
“De cum am citit scenariul am vrut să joc acest rol. Pur şi simplu nu am putut lăsa manuscrisul din mână. Am fost super încântată de el”, spune ea.
După ce a bătut palma cu Schilling, echipa de producţie era în căutarea unui actor potrivit pentru rolul băiatului. Primul nume care le-a venit tuturor în minte a fost Jackson Robert Scott, unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai generaţiei lui. “Când camera e oprită, Jackson pare un copil minunat, însă, când camera e pornită, e un mic Leonardo DiCaprio”, spune McCarthy.

Viziunea producătorului

Pentru producătorul Tripp Vinson, realizarea acestui film a fost o continuare firească a muncii lui, el fiind deja un nume cunoscut în piaţă. Vinson este un mare pasionat al genului horror.
“Ca spectator, am fost întotdeauna atras de genul acesta. Doi dintre cei mai interesanţi regizori ai momentului – Steven Spielberg şi James Cameron – vin din această nişă. E o zonă în care lucrezi cu oameni foarte talentaţi. Ca să nu mai zic ce distractiv e sperii publicul”, afirmă acesta.

Al treilea act al noului film, mai spune Vinson, e cu totul deosebit şi presupune o super forţă din partea actorilor.
“A fost nevoie de foarte mult curaj pentru a gândi şi crea o astfel de scenă. Actriţa Taylor Schilling se potriveşte perfect pentru că joacă rolul cu multă empatie şi reuşeşte, totodată, să sondeze zone de o profunzime rară”, mai spnue producătorul.

Potrivit lui, dincolo de acţiunea în sine, cel mai spectaculos aspect al filmului este legătura specială dintre mamă şi fiul ei, imposibil de imaginat, dar şi foarte puternică.
“Cred că orice părinte simte anumite frici legate de propriul copil. Va fi copilul meu bine? Ar putea să aibă vreo tulburare sau vreo boală? Chiar dacă ai un copil perfect sănătos, tot resimţi o astfel de anxietate. Ceea ce am încercat să facem cu acest film a fost să transmitem această anxietate şi publicului, iar apoi să o ducem pe Sarah într-un loc complet neaşteptat şi supranatural”, mai spune Vinson.

SINOPSIS:

Sarah este o mamă al cărei fiu, Miles, dă semne îngrijorătoare că ar fi sub influenţa unei forţe malefice, supranaturale.
Temându-se pentru siguranţa familiei sale, Sarah trebuie să-şi înăbuşe instinctul matern, care-i cere să-şi protejeze fiul, în favoarea unui instinct de detectiv, ce ar putea să îi dezvăluie ce sau cine cauzează răul căruia Miles nu-i poate face faţă. Sarah e obligată să caute răspunsurile în propriul ei trecut, trecând printr-o serie de aventuri terifiante, în care graniţa dintre realitate şi percepţie devine cu totul şi cu totul difuză.