The Rolling Stones: Naşterea unui album

De: Mioara Tronaru / 21.06.2013, 09:00
The Rolling Stones: Naşterea unui album
BBC Knowledge va difuza sâmbătă, 22 iunie 2013, de la ora 22:30, în premieră pentru România, documentarul Stones in Exile. Documentarul surprinde crearea albumului de classic rock Exile on Main St. al formaţiei The Rolling Stones, dar şi viaţa de alcool, droguri şi scandal din acea perioadă a membrilor trupei.

În 1969, după o ceartă cu managerul lor, Alan Klein, ducând lipsă de bani, membrii formaţiei s-au mutat în Franţa alături de un amestec eclectic de femei frumoase, traficanţi şi dependenţi de droguri, muzicieni, tehnicieni şi bucătari francezi. Aici, în subsolul vilei lor închiriate, după multă muncă în fiecare zi, în primele ore ale dimineţii, a luat naştere cel mai de succes album al celor de la The Rolling Stones, Exile On Main St..

Avându-i pe Mick Jagger şi Keith Richards ca producători executivi, documentarul prezintă această perioadă exuberantă de scandal şi creativitate, dezvăluind o parte necunoscută a vieţii în cadrul – sau în apropierea – trupei The Rolling Stones, în acea perioadă de plăceri şi haos. Cu filmări din arhivă, tăieturi de filme din turnee şi fotografii candide, Stones in Exile recreează perioada rock plină de succes a anilor 60.

Foto: DOMINIC TARLE