THE WANDERERS, un fantasy horror produs şi filmat în România

De: Cristiana Trifu / 29.03.2018, 17:25
Regizat de Dragoş Buliga şi bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, THE WANDERERS este povestea unui american, Louis (ARMAND ASSANTE), cel mai faimos vânător de fantome şi vampiri din lume, care împreună cu un jurnalist israelian, Robert (LIOR ASHKENAZI), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (RALUCA APRODU) şi care are în grijă şi o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzaţional pentru un reality show (BAE JUNGHWA şi SUN HOJAE). În Transilvania vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieţii sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuţia mai include actorii români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeş, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonţ), dar şi pe Branko Duric, un celebru actor şi muzician bosniac, în rolul lui IGOR.

THE WANDERERS este un proiect românesc independent realizat de către  o echipă internaţională de producători şi investitori a cărei producţie a fost asigurată de FRAME FILM (”Las Fierbinţi”, ”Atletico Textila”).

Alături de regizorul Dragoş Buliga (Ai noştri, La Fierbinţi) din echipa acestui film au mai facut parte: Şerban Ionescu – imagine (”Las Fierbinţi”, ”Atletico Textila”), make-up Effects Designer Erik Gosselin (”X-Men: Apocalypse” 2016, ”Crimson Peak” 2015), special make-up Edwina Vodă, efectele speciale vizuale sunt asigurate de către Felician Lepădatu (”Zero Theorem”), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de către Luminiţa Lungu. Filmările au avut loc anul trecut în Sighişoara, Dofteana (jud Bacău), Biertan, Sibiu, Sinaia (Pelişor) şi Bucureşti.

ARMAND ASSANTE îl interpretează pe Louis Moudon, cel mai celebru vânător de fantome si vampiri, stabilit în New Orleans care, odată ajuns în Transilvania, se află în faţa celei mai mari provocări din viaţa sa.

Cu peste 120 de filme în portofoliu, cu un premiu EMMY pentru rolul din miniseria TV GOTTI, ARMAND ASSANTE a intrat în istoria cinematografiei mondiale cu apariţii iconice ca Ulise în miniseria ”The Odyssey”, regizată de Andrei Konchalovsky şi produsă de Francis Ford Coppola, sau în filmele lui Ridley Scot , „American Gangster” şi  ”1492- Conquest of Paradise”, sau ”Q and A” – regia Sydney Lumet. THE WANDERERS este a doua sa participare la o producţie românească, după California Dreamin’, film regizat de Cristian Nemescu.


LIOR ASHKENAZI îl interpretează pe jurnalistul Robert Landau care îl convinge pe Louis să vină în Transilvania pentru a dezlega misterele unei crime sângeroase petrecută într-un castel.

LIOR ASHKENAZI este unul dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi actori israelieni ai momentului. A fost protagonist în ”Big Bang Wolves”, un thriller de mare succes în Israel, dar şi în mult premiata comedie ”Late Marriage”. ASHKENAZI deţine şi unul dintre rolurile principale în ”Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer”,  o dramă politică în care îi are alături pe Richard Gere, Steve Buscemi si Michael Sheen, peliculă care a ţinut capul de afiş al Festivalului de Film de la Toronto în 2016.

RĂZVAN VASILESCU este preotul satului, Nechifor, cel care si-a dedicat viaţa bisericii pentru a proteja locuitorii de forţele răului care-i bântuie de mulţi ani.

Unul dintre cei mai mari actori români de film şi de teatru, RĂZVAN VASILESCU este cunoscut publicului din colaborările sale în seriale de televiziune de mare audienţă (”Băieţi buni”, ”Păcatele Evei”, ”Atletico Textila” etc), dar şi din colaborări cu cei mai importanţi regizori români de film: Lucian Pintilie – ”Balanţa”, ”Prea târziu”, ”De ce trag clopotele, Mitică?” şi ”Nicky & Flo”; Constantin Popescu – ”Portretul luptătorului la tinereţe”; Silviu Purcărete – ”Undeva la Palilula”; Dan Piţa – ”Faleze de nisip”; Stere Gulea – ”Stare de fapt”.

Răzvan Vasilescu şi Armand Assante se află la a doua lor colaborare – la 10 ani distanţă, după California Dreamin’ în regia lui Cristian Nemescu, film premiat în 2007 cu marele premiu al sectiunii „Un Certain Regard”.

RALUCA APRODU este Sorana, studenta curajoasă care face pe ghidul prin Transilvania pentru turiştii străini şi care sfârşeste prin a se confrunta cu situaţii care-i pun viaţa în pericol.

Una dintre cele mai de succes actriţe ale generaţiei sale, RALUCA APRODU a fost protagonista serialului HBO, ”In derivă”, dar şi a filmului ”Câini”, în regia lui Bogdan Mirică (premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, în secţiunea Un Certain Regard, Cannes 2016). Desi e la începutul carierei, Raluca are importante colaborari internaţionale, thrillerul ”At your own risk”, regizat de cehul Filip Renc, precum şi ”Blood and Chocolate”, în regia Katjei von Garnier.

BRANCO DJURIC îl interpretează pe colegul de breaslă al lui Louis, Igor, cel care omoară vampiri prin metode neortodoxe.
Născut şi crescut în Sarajevo, Branko Djuric este un artist multidisciplinar (actor, muzician, regizor) al cărui talent a depăşit graniţele ţării sale natale. În 2001 a fost eroul principal în ”No Man’s Land”, film regizat de Danis Tanovic (Oscarul pentru cel mai bun film strain, 2002)  iar în 2011 a fost protagonist în ”In the Land of Blood and Honey”, filmul cu care Angelia Jolie a debutat ca regizor. Este cunoscut publicului britanic din drama ”If We Dead Awaken”, produsă de Channel 4.