ThinkFree.com: office complet. Online

Apropo.ro / 11.09.2006, 18:29
ThinkFree.com:  office complet. Online
Nu dai bani, nu consumi resursele onorabilului tau PC si redactezi cate documente te taie capul, ca si cand ai avea Microsoft Office. Se numeste ThinkFree Office 3 si include trei instrumente de baza pentru munca pe computer: Write, Calc si Show, echivalentii programelor Word, Excel si

Nu dai bani, nu consumi resursele onorabilului tau PC si redactezi cate documente te taie capul, ca si cand ai avea Microsoft Office. Se numeste ThinkFree Office 3 si include trei instrumente de baza pentru munca pe computer: Write, Calc si Show, echivalentii programelor Word, Excel si PowerPoint din celebra suita Microsoft.

In primul rand

ThinkFree iti permite sa creezi documente, foi de calcul si prezentari compatibile cu Microsoft Office sau sa le editezi pe cele deja existente. Interfetele caracteristice fiecarei aplicatii specializate de pe site-ul ThinkFree seamana leit cu cele din Office-ul lui Bill Gates, asa ca nu ai nevoie de timp ca sa te obisnuiesti cu ele. Fisierele salvate pe serverul ThinkFree se pot accesa de la orice calculator conectat la Internet.

Primul pas. Creeaza-ti cont

Pentru a beneficia de serviciul gratuit ThinkFree (in momentul testarii – varianta beta) trebuie sa-ti faci cont. Te bagi pe thinkfree.com, dat click pe „signup”, completezi cateva randuri, apoi primesti automat un mail pe adresa pe care ai furnizat-o ca fiind a ta. O verifici pentru a confirma calitatea ta de membru nou al serviciului ThinkFree. Gata, acum esti fericitul posesor al unui cont de om cu „gandire libera” si al unui valoros spatiu de stocare pe serverul lor, de 1GB. Aici intra o multime de fisiere office, imagini s.a.m.d. Fireste ca, din ratiuni paranoide, unii vor prefera sa salveze anumite fisiere direct pe computer. Lucru perfect posibil.

Online sau offline?

Aplicatia office scrisa in limbaj Java si gazduita pe un server web, se incarca in cateva zeci de secunde pe PC in cazul conexiunilor la Internet de peste 512kbps (n-avem viteza mai mica). Dupa incarcarea pe computer, vei face greu diferenta intre lucrul pe programe office instalate pe hard disk si varianta „online” ThinkFree. Deoarece ruleaza incredibil de repede. Abia cand salvezi fisiere pe server se vor scurge niste secunde pretioase. Cu siguranta o parte importanta a scriptului Java se salveaza undeva pe computer pentru ca majoritatea functiilor din aplicatiile office ThinkFree merg si offline. Altfel spus, chiar si dupa ce am scos cablul de retea prin care eram legati la Internet, am reusit sa editam in continuare documentul X si sa-l salvam… pe PC.

Ce altceva inseamna ThinkFree?

Pe langa cele trei aplicatii office cu acces prin conectarea la Internet, ai si alte sectiuni dedicate contului tau precum blog si guest book. Fisierele office pot fi publicate pe Internet intr-o locatie anume de pe serverul ThinkFree. Ramane la latitudinea ta sa faci link-ul catre locatia respectiva cunoscut altora. Acestia vor putea citi documentele, viziona prezentarile tale etc. si sa adauge comentarii. Daca ai deja o lista de cunoscuti – posesori de cont ThinkFree carora le-ai permis accesul la folderele tale de pe server, ai optiunea de a da fiecaruia in parte un anumit privilegiu – fie de simplu cititor, fie de editor (acestia pot colabora cu tine si au drept de modificare al documentelor tale).

www.thinkfree.com