Thomas Dekker – Viitorul arată bine

Apropo.ro / 27.10.2008, 00:00
Thomas Dekker - Viitorul arată bine
El este, în varianta pentru micul ecran, John Connor, eroul din viitor care încearcă să scape omenirea de neîndurătorii terminatori. Fanii serialelor “Spitalul de Urgenţă”, “Seinfeld”, “Dădaca”, “Dr. House”, “CSI”, “Al şaptelea cer” poate că au prins episoadele în care figurează şi el pe generic.

Născut pe 28 decembrie 1987 într-un mediu artistic la propriu – Las Vegas – din părinţi muzicieni, mama fiind pianistă, iar tatăl – cîntăreţ de operă, Dekker şi-a petrecut copilăria călătorind împreună cu aceştia în toată lumea, pentru el “acasă” însemnînd deo­potrivă SUA, Europa sau Canada. Tot părinţilor le datorează faptul că împarte acelaşi nume cu un poet britanic din secolul XV, dar şi intrarea în showbiz la numai şase ani.

Şi-a făcut debutul în serialul “Tînăr şi neliniştit”, interpretîndu-l pe Phillip Chancellor IV (pentru cunoscători), apoi a obţinut apariţii în unele dintre cele mai de succes producţii de televiziune. În 2006, i s-a oferit un rol consistent în serialul “Heroes”, foarte bine cotat în SUA, scenariul presupunînd iniţial ca Dekker să interpreteze un homosexual care îşi dezvăluie preferinţele sexuale în faţa părinţilor.

Speriat de faptul că, pe viitor, va fi distribuit numai în roluri de gay, Dekker personal a cerut producătorilor să schimbe traseul personajului cu care s-a remarcat. La începutul acestui an, a renunţat la “Heroes” pentru un rol principal în “Terminatorul: Războiul continuă”, dar asta nu înseamnă că actoria este singura lui preocupare.

El este producătorul propriului său film, “Whore”, pe genericul căruia apare în calitate de scenarist, regizor şi protagonist, alături de Megan Fox şi Rumer Willis. Mai mult, tocmai a lansat primul său album, “Psya­notic”, iar acum lucrează deja la cel de-al doilea.

Thomas, care com­pune muzică de la 10 ani, îşi descrie stilul drept “electrofolk”, îmbinînd în piesele sale muzica clasică şi sound-urile generate pe computer. În timpul liber, obiş­nuieşte să ia cina cu “mama” lui din serial, englezoaica Lena Headey, cu care împarte pasiunea pentru filmele horror clasice.

Terminatorul: Războiul continuă – marţi-miercuri, 20.30, PRO TV