Ți-ai stimula gâtul cu un… vibrator?

De: Marian Andrei / 25.03.2013, 16:00
Ți-ai stimula gâtul cu un... vibrator?
Ei bine, acestă metodă este folosită de un profesor de dramă de la Universitatea canadiană din Alberta pentru a îmbunătăți vocile studenților săi.

David Ley folosește vibratorul pentru a masa gâtul actorilor și al cântăreților.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

„Știu că este neobișnuit… este chiar hilar, dar funcționează. Masajul făcut cu vibratorul relaxează tensiunea din laringe, îmbunătățește amplitudinea și extinde gama de tonalitate”, explică profesorul.

Ley arată că doctorii specializați în acest domeniu folosesc masarea laringelui pentru eliminarea tensiunilor, dar multe persoane nu suportă să simtă degetele altei persoane pe gâtul lor, de aceea a căutat o altă metodă pentru a creste puterea vocii elevilor săi.

Cercetările sale l-au condus la un sex-shop, unde a găsit vibratoare care oscilau cu frecvența de 100-120 de hertzi, adică exact în gama vocii umane. Probele făcute pe un elev de-al său au avut rezultate pozitive, așa că metoda a fost „patentată” și este folosită pe toți cei 150 de elevi ai săi.

Totuși, Ley insistă că nu este doctor și că orice persoană care are probleme cu vocea sau cu gâtul trebuie să mearga obligatoriu la un doctor înainte de a încerca tratamente neconvenționale ca acesta.