Ti-e rau? Scuipa pe ecran si afla motivul!

Apropo.ro / 25.11.2011, 11:23
Ti-e rau? Scuipa pe ecran si afla motivul!
O echipa de cercetatori coreeni a Institutului Avansat de Stiinta si Tehnologie din Daejon, Coreea de Sud, vrea sa gaseasca o cale prin care ecranul capacitiv sa poata detecta si analiza saliva.

Nu este placut atunci cand esti bolnav, mai ales cand nu stii ce ai. In curand s-ar putea sa avem posibilitatea de a scuipa pe ecranul telefonului pentru un diagnostic rapid.

Cercetatorii coreeni cred ca ecranele capacitive ar putea inlocui nevoia testelor de sange sau de urina, precizeaza publicatia News Scientist.

Ideea este de a folosi modul in care ecranul analizeaza contactul cu degetele sa identifice si sa diagnosticheze saliva umana.

Pana la ora actuala, cercetatorii coreeni au realizat experimente cu bacteria care cauzeaza infectarea cu chlamydia, pe un display multi-touch de iPhone, sperand sa determine concentratia acesteia.

Acestia lucreaza sa dezvolte si mai mult sistemul de analiza al ecranului capacitiv insa, pentru moment, va puteti consola cu ideea ca iPhone-ul personal va poate spune daca aveti una din bolile cu transmitere sexuala.