Ți-e rușine de ceea ce ai căutat pe Google? Șterge acum!

Apropo.ro / 23.02.2012, 12:59
Ți-e rușine de ceea ce ai căutat pe Google? Șterge acum!
De la 1 martie 2012, Google va comasa toate informațiile pe care le are despre tine. Dacă vrei să îți protejezi intimitatea și căutarile făcute de tine de-a lungul timpului, pe Google, poți șterge acum istoricul acestora.

Ceea ce ai căutat pe Google, ai share-uit pe Google Plus și ai urmărit pe Youtube va ajunge „într-un pachet frumos” pe mâna advertiserilor, pentru ca aceștia să își maximizeze vânzările, afișându-ți reclame personalizate în funcție de cine cred ei că ești tu pe internet.

Dacă vrei să afli mai multe despre schimbările informațiilor private pe care le va face Google, poți citi aici.

Anunțul gigantului motor de căutare de a-și schimba politica de procesare a informațiilor private a fost un subiect extrem de controversat, compania ajungând și în fața Congresului SUA.

Iată care sunt pașii pentru a-ți șterge istoricul căutarilor efectuate pe Google, înregistrate doar atunci când ai fost logat la ei:

1. Loghează-te pe contul tău de Google.

2. Mergi pe pagina https://google.com/history

Opțional pasul 2.1 Minunează-te de căutările efectuate acum câțiva ani, de care probabil că ai și uitat.

Căutari pe Google

Istoric căutari pe Google

3. Fă click pe „remove all web History”(sau Eliminați tot istoricul Web – în cazul în care aveți setată limba româna)

4. Click pe „ok”

Astfel vei șterge orice urmă a căutărilor tale pe gigantul motor de căutare iar conștiința ta va fi împăcată. În cazul în care ai mai multe conturi Google, trebuie să repeți acești pași pentru fiecare cont în parte.

Dacă ești adeptul teoriilor conspiraționale, află că nu ești singur și în cazul în care vrei să ștergi toată activitatea ta efectuată pe serviciile Google (de ex: Yahoo, Adwords, Analytics, Buzz, Picasa, Gmail, iGoogle, Google Latitude, Google Maps, Google Reader și multe altele), poți intra pe Data Liberation și să urmezi pașii lor spre anonimitate.