Ticăloşi fără glorie

De: Mioara Tronaru / 31.08.2009, 00:00
Ticăloşi fără glorie
Franţa, 1940. Shosanna Dreyfus asistă neputincioasă la execuţia familiei sale căzute în mîinile colonelului nazist Hans Landa.

Scăpată ca prin minune de măcel, Shosanna fuge la Paris, unde îşi construieşte o nouă identitate şi încearcă să-şi cîştige existenţa ca proprietar de cinematograf. În acelaşi timp, undeva în altă parte a Europei ocupate, locotenentul Aldo Raine adună în jurul său un grup de soldaţi evrei americani cu care duce propriul său război, foarte sîngeros, împotriva naziştilor.

“The Basterds”, aşa cum le place să fie cunoscuţi, o racolează pe actriţa şi agentul secret Bridget von Hammersmark pentru o lovitură îndrăzneaţă prin care vor să elimine capetele celui de-al treilea Reich. Drumurile tuturor se vor întîlni în faţa sălii de cinema a Shosannei, în momentul în care aceasta din urmă este gata să pună în aplicare propria ei răzbunare.

Ca un obişnuit al festivalului de la Cannes, Quentin Tarantino a prezentat “Inglourious Basterds” în competiţie, în timpul celei de-a 62-a ediţii, în mai 2009. Interpretul colonelului Hans Landa, Christoph Waltz, a fost răsplătit cu premiul pentru cel mai bun actor.


Premiera: 4 SEPTEMBRIE
TO: Inglourious Basterds. Producţie Germania-SUA, 2009.
R: Quentin Tarantino. Cu: Brad Pitt, Eli Roth, Diane Kruger, Melanie Laurent, B.J. Novak, Samm Levine, Mike Myers, Michael Fassbender, Til Schweiger.
Distribuit de Ro Image 2000