Tichetul „Rabla” va fi transmisibil

De: Marian Andrei / 09.04.2013, 16:35
Tichetul
Tichetul valoric de 1.500 de euro care va fi acordat pentru casarea unui autoturism vechi în cadrul Programului "Rabla" va fi transmisibil, a anunțat azi ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Prezentă la deschiderea Târgului Romenvirotec de la Romexpo, ministrul Rovana Plumb a răspuns la întrebările jurnaliștilor legate de Programul „Rabla” pe 2013, care va fi lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului în 15 aprilie.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Ministrul Mediului a spus că după lansarea în dezbatere publică, va mai trece o săpătămână, în care se așteaptă observațiile și propunerile celor interesați, înainte ca programul să poată începe. Modul în care se va desfășura programul va fi stipulat într-un ghid de finanțare, aprobat prin ordin de ministru, astfel că nu va fi necesară adoptarea de către Guvern.

Până în acest moment, este sigur că valoarea voucher-ului va fi de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei, a precizat ministrul Rovana Plumb.

Pentru casarea unei mașini va fi acordat un voucher, care va putea fi folosit pentru achiziționarea unui automobil nou sau va putea fi vândut de către proprietar.

Ministrul a adăugat că reducerea de preț la achiziționarea unei mașini noi va fi contravaloarea unui singur tichet.