TIFF 2015: Circa 2.500 de persoane la gala de deschidere, în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Apropo.ro / 30.05.2015, 11:00
TIFF 2015: Circa 2.500 de persoane la gala de deschidere, în Piața Unirii din Cluj-Napoca
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a început vineri seara, gala de deschidere având loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde este proiectat în aer liber, pe un ecran de mari dimensiuni, filmul "Povești trăsnite" ("Wild Tales"), la care asistă circa 2.500 de persoane.

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, vineri seară, pe scena amplasată în Piața Unirii din Cluj-Napoca, la gala de deschidere a festivalului, că la ediția din acest an se înregistrează un record absolut de spectatori, după numărul de bilete vândute în avans, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este un număr dublu de bilete vândut față de anul trecut. TIFF este un eveniment de public, care a ajuns aici datorită clujenilor”, a spus Giurgiu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, la rândul său, că, la cea de-a 14-a ediție, „TIFF a primit buletin de identitate”.

„TIFF nu poate avea o altă identitate decât Cluj-Napoca, acum și pentru totdeauna. TIFF este partea centrală a strategiei municipiului în perioada 2014-2020 din perspectiva conceptului de calitate a vieții. Nu putem depăși Bucureștiul în ceea ce privește populația, dar putem depăși Bucureștiul în termeni de calitate a vieții, a actului de cultură, a sănătății, a educației, a relației cetățeanului cu viața de zi cu zi. TIFF-ul are un loc central, pentru că ne-a dat o identitate”, a spus Boc.

Programul galei de deschidere a mai inclus un spectacol de tangou, susținut de o trupă clujeană, și unul de dansuri alegorice, susținut de o trupă din Franța.

La gala de deschidere a TIFF au asistat circa 2.500 de persoane, între care și ambasadorul Argentinei, Claudio Perez Paladino.

Sursa MEDIAFAX