TIFF 2022: Parteneriat cu Netflix pentru Drama Room, programul dedicat creatorilor români de seriale

De: Ana Obretin / 12.05.2022, 14:23
TIFF 2022: Parteneriat cu Netflix pentru Drama Room, programul dedicat creatorilor români de seriale

Scenariștii și producătorii români care au un proiect de serial sau miniserie în dezvoltare sunt așteptați să își înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022). A doua ediție Drama Room este organizată în parteneriat cu Netflix România, iar deadline-ul pentru înscrieri este 3 iunie.

Drama Room este conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-și perfecționeze abilitățile de producție a serialelor și să înțeleagă dinamica pieței internaționale. Programul de 3 zile se va desfășura în timpul festivalului și va consta în paneluri conduse de experți de top din industria cinematografică, inclusiv din partea Netflix, dar și în sesiuni de feedback aplicat. Vor fi selectate 5 proiecte, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Regulamentul complet al programului poate fi consultat aici.

Tutorele principal al Drama Room 2022 va fi producătorul de film Eilon Ratzkovsky. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje și seriale TV în Israel și întreaga lume. În ultimii doi ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema. Este șeful QUIDDITY, o companie de conținut specializată în dezvoltarea de drame TV de înaltă calitate pentru rețele europene și șef de studii pentru TFL Extended.

Numele tuturor experților care se vor întâlni cu realizatorii români la Cluj-Napoca, dar și programul complet Drama Room, vor fi anunțate curând.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (17-26 iunie) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

CITEȘTE ȘI: Legendarul Eliades Ochoa, fondator al Buena Vista Social Club, vine la TIFF 2022

Foto: Tiff