TikTok va lansa un album cu piese virale lansate pe platformă

De: Ana Obretin / 24.06.2022, 13:28
TikTok va lansa un album cu piese virale lansate pe platformă

Rețeaua de socializare online TikTok a compilat unele dintre cele mai mari succese muzicale virale dezvăluite pe platformă, într-un album care va fi lansat în format CD și vinil în această vară, potrivit unui anunț al companiei.

Aceasta este pentru prima dată când TikTok se aventurează pe piața muzicii tradiționale, iar proiectul a fost realizat în asociere cu casa de discuri Warner Classics.

Șase single-uri de pe album vor ajunge pe platformele de streaming pe 8 iulie. Cele 18 melodii de pe albumul complet „TikTok Classics: Meme and Viral Hits” vor fi disponibile în august pe platformele de streaming și în magazine. Toate aceste cântece au fost complet rearanjate de Orchestra Germană de Film Babelsberg, potrivit Le Figaro.

Oricine a petrecut timp pe populara rețea de socializare online specializată în clipuri scurte va recunoaște instantaneu melodii precum „No Roots”, a lui Alice Merton, sau amuzanta „Pieces”, a lui Danilo Stankovic, vizionată de 3,4 milioane de utilizatori.

Compilația mizează pe piese tipice care pot deveni virale pe platformă, cum ar fi „Monkeys Spinning Monkeys”, folosită ca fundal în multe videoclipuri (27,1 milioane), dar și „Wellerman Sea Shanty”, un cântec popular scoțian din secolul al XIX-lea. Acesta din urmă a devenit viral, fiind preluat de Brian May de la Queen și compozitorul Andrew Lloyd Webber, ambii oferind propriile lor versiuni ale piesei. 

CITEȘTE ȘI: TikTok lansează noi instrumente pentru a controla timpul petrecut în aplicație

Foto: TikTok