Tim Burton, onorat la Festivalul de la Venetia

Apropo.ro / 06.09.2007, 17:17
Tim Burton, onorat la Festivalul de la Venetia
Maestrul filmelor macabre, inventatorul unui stil care a influentat o multime de artisti si cinefili, regizorul american Tim Burton a fost distind cu un Leu de Aur pentru intreaga cariera in cadrul festivalului de film de la Venetia. In varsta de 49 de ani, Tim Burton este cel mai tanar

Maestrul filmelor macabre, inventatorul unui stil care a influentat o multime de artisti si cinefili, regizorul american Tim Burton a fost distind cu un Leu de Aur pentru intreaga cariera in cadrul festivalului de film de la Venetia. In varsta de 49 de ani, Tim Burton este cel mai tanar regizor onorat vreodata cu acest premiu.

Burton este responsabil pentru unele dintre cele mai celebre filme din istoria cinematografiei: „Edward Scissorhands”, „Big Fish”, „Sleepy Hollow” si „Corpse Bride”.

Johnny Depp, actorul care a dat viata majoritatii personajelor din filmele lui Burton, a fost cel care i-a inmanat premiul lui Burton. Acesta a spus, in cadrul ceremoniei: „Este o mare onoare pentru mine sa-i inmanez lui Tim acest premiu. Este regizorul meu preferat si de asemenea, un prieten foarte apropiat de-al meu”.

Cei doi vor colabora din nou la productia Sweeney Todd, o adaptare dupa musicalul lui Stephen Soundheim.

Manuela Stoicescu

Tags: